Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:31 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crima din Palazu Mic, explicată de procurori

ro

10 Dec, 2015 16:51 1314 Marime text
Trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost găsit, ieri, în zona localităţii Palazu Mic, într-un pârâu. Procurorii şi poliţiştii îl căutau în urma unei sesizări făcute duminică noaptea, în care se anunţa că paznicul unei ferme din acea zonă a dispărut. Oamenii legii, ajunşi la faţa locului, au descoperit primele ipoteze ale unei crime.
 
Probatoriul administrat până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în noaptea de 6-7 decembrie, în jurul orelor 24.00, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cei doi inculpaţi, Stenică Iulian, de 30 de ani, din satul Palazu Mic, şi Ion Apostol, de 35 de ani, din oraşul Ovidiu, s-au deplasat la o fermă agrozootehnică de la marginea satului Palazu Mic, judeţul Constanţa, de unde au reuşit să sustragă mai multe obiecte, printre acestea numărându-se un acumulator auto, o rolă de cablu, un lanţ.
 
Au fost surprinşi de paznicul fermei, pe care l-au atacat prin acţiuni conjugate, lovindu-l cu o bâtă şi muchia netăioasă a unei toporişti, apoi în mod repetat cu pumnii şi picioarele preponderent în zona capului, iar la final au târât victima inconştientă câţiva metri şi au aruncat-o în apa unei ape curgătoare din apropierea fermei, după ce au şi deposedat-o de telefonul mobil, un cuţit şi o lanternă.
 
Cadavrul victimei a fost descoperit în apă pe 9 decembrie, ieri, cu sprijinul echipei de scafandri de la ISU Constanţa, iar în urma autopsiei a rezultat că moartea a avut loc din cauza asfixiei mecanice prin înec, pe fondul stării de inconştienţă indusă de leziunile traumatice produse.
 
Pe 7 decembrie, a fost depistat Iulian Stenică, care, înainte de a fi reţinut de procuror, a declarat că ar fi asistat ca simplu spectator la jefuirea şi uciderea victimei de către celălalt inculpat. Cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, lucrătorii de poliţie de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa au reuşit, în cursul zilei de 9 decembrie, depistarea şi a celui de-al doilea inculpat, care, timp de două zile, s-a ascuns în zona carierei de piatră dezafectată dintre localităţile Palazu Mic şi Piatra.
 
Cel de-al doilea inculpat a recunoscut comiterea faptelor şi a explicat că împreună cu primul inculpat au săvârşit faptele împotriva paznicului fermei.
 
Procurorul de caz a formulat propuneri de arestare preventivă faţă de cei doi inculpaţi, pentru câte 30 de zile, care au fost admise de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa, aşa încât ambii inculpaţi au fost încarceraţi preventiv.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii