Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creşterea traficului în port a urcat de opt ori profitul Socep

ro

01 Aug, 2011 13:17 1132 Marime text

Activitatea operatorului portuar Socep Constanţa (SOCP) s-a intensificat puternic în primele şase luni din acest an ca urmare a creşterii traficului în port cu 60%, potrivit reprezentanţilor companiei. În primele trei luni traficul a urcat cu circa 40%.

Avansul semnificativ al volumului de produse manevrate în port de către Socep a majorat de opt ori profitul operatorului portuar în primul semestru, care s-a ridicat la aproape 5,1 mil. lei (1,2 mil. euro). În acelaşi interval din 2010 profitul Socep era de numai 626.000 de lei. Afacerile companiei s-au majorat totodată cu 55,9% în primele şase luni şi au ajuns la aproape 30 mil. lei (7,2 mil. euro).

Creşterea afacerilor a avut la bază volumul mai mare transportat de operatorul portuar la aproape toate categoriile de mărfuri. Astfel, traficul Socep de produse chimice de tip vrac a urcat în primul semestru de peste două ori, cel de cereale s-a triplat, creşteri importante consemnând şi alte categorii de produse. Volumul de produse laminate manevrate în port de Socep a crescut de asemenea de 2,5 ori, la 304.000 de tone. Volumul total de mărfuri manipulate de operatorul portuar a ajuns în primul semestru la 1,27 milioane de tone, cu 41,4% peste nivelul bugetat de conducere la începutul anului.

Daniel Linteş, directorul general al Socep Constanţa, a declarat în urmă cu câteva luni că rezultatele operatorului vin în condiţiile în care a reuşit să fidelizeze mai mulţi clienţi foarte mari din domeniul metalurgic, precum Tenaris, Alum, Alro. El a mai spus că anul trecut transportul de cereale a fost foarte redus, de unde şi creşterea importantă pe acest segment din 2011, iar în ca­zul produselor chimice avansul a venit mai cu seamă ca urmare a creş­terii importurilor. Compania este controlată de oamenii de afaceri Ion şi Niculae Duşu, care deţin indirect circa 44% din acţiunile Socep. Transport Trade Services deţine circa 14,1% din companie.

www.zf.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii