Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Credincioşii s-au închinat la raclele Sf. Parascheva şi Sf. Ecaterina. Peste 63.000 de pelerini prezenţi la Iaşi

ro

13 Oct, 2018 10:17 1809 Marime text
Peste 63.000 de credincioşi din ţară şi străinătate s-au închinat în baldachinul special amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, scrie Agerpres.

În cele 48 de ore de când racla cu moaştele Sf. Cuv. Parascheva a fost scoasă din catedrală şi aşezată în baldachinul special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la moaşte s-au închinat 63.000 de pelerini. În acelaşi baldachin a fost aşezată şi racla cu moaştele Sf. Ecaterina, care a fost adusă din Grecia pe 11 octombrie special pentru prăznuirea hramului Sf. Parascheva.


În prezent, alte 8.000 de persoane stau la un rând de peste doi kilometri şi aşteaptă să se închine în baldachinul în care se află cele două racle.

Din cauza oboselii, a frigului sau nealimentaţiei, 155 dintre credincioşii prezenţi la Catedrala Mitropolitană au avut nevoie de îngrijiri medicale, zece fiind transportaţi la spital.

Pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, motiv pentru care în preajma acestei zile Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa. La moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar şi la cele ale sfinţilor aduşi special în pelerinaj cu această ocazie, vin să se închine atât ortodocşi, cât şi romano-catolici din ţară şi străinătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii