Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:12 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copreședintele Filialei Constanța a PNL Gheorghe Dragomir „Premierul Ponta practică de prea mulți ani un fel de joacă de-a uite autostrada, nu e autostrada”

ro

24 Apr, 2015 13:49 797 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat, în declarația politică depusă în această săptămână la Camera Deputaților, situația infrastructurii rutiere din România.

„Țara noastră se situează, în prezent, pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de kilometri de autostradă la 100.000 locuitori: 2,7 faţă de 15,25 în Ungaria sau 7,3 în Bulgaria. Asta în condițiile în care întreaga economie a României, toate proiectele investiționale atât de benefice românilor, depind de infrastructura rutieră”, susține deputatul Gheorghe Dragomir.

Acesta a reamintit că, în urmă cu mai bine de un an, „Guvernul Ponta promitea construirea a nu mai puţin de 2.700 de kilometri autostrăzi şi drumuri expres până în 2030. Planurile prezentate prevedeau construirea a 725 kilometri de autostradă, 184 de kilometri de autostradă fazată (drum expres transformat ulterior în autostradă) şi 1.809 kilometri de drum expres, costul total fiind estimat (la acea vreme) la 28,6 miliarde euro, inclusiv TVA”.

Potrivit declarațiilor parlamentarului PNL de Constanța, rețeaua de autostrăzi și drumuri expres promisă de premierul Victor Ponta riscă să rămână, sub guvernarea social-democrată, la stadiul de vis frumos.

„La un prim calcul, realizarea a 2.700 de kilometri de autostradă în 15 ani presupune o medie anuală de 180 de kilometri, ceea ce e greu de presupus că se va întâmpla prea curând. Spun acest lucru având în vedere faptul că, de exemplu, anul trecut au fost deschişi cu surle și trâmbițe doar 50 de kilometri de autostradă, fisurați la scurt timp după inaugurare!”, a declarat deputatul liberal.

Gheorghe Dragomir a amintit și alte promisiuni neonorate ale premierului Victor Ponta care, în luna mai 2014, în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, promitea demararea urgentă a lucrărilor pentru autostrada Comarnic – Brașov.

„Tot pentru această autostradă Victor Ponta își lua angajamentul că va fi finalizată în 2016, în caz contrar urmând să se retragă din competițiile politice de anul viitor. Acum, la distanţă de un an de la această declaraţie, autostrada Comarnic – Braşov rămâne o simplă promisiune de campanie. Dar nu numai autostrada Comarnic-Brașov, a rămas la stadiul de vorbe-n vânt. Și autostrada București – Arad, cea care ar trebui să lege România de Europa, a fost realizată doar pe bucățele, iar cea mai importantă parte, aceea dintre Sibiu și Pitești, nu are șanse să înceapă nici măcar în 2016”, a menționat liderul PNL Constanța subliniind că premierul Ponta practică de prea mulți ani un fel de joacă de-a „uite autostrada, nu e autostrada”.

În consecință, parlamentarul PNL Gheorghe Dragomir îi atrage atenția premierului Victor Ponta că România pierde un miliard de euro din fondurile europene destinate construcției de autostrăzi din cauza incompetenței guvernului și îi solicită să iasă din viața politică, așa cum personal a declarat, pentru că „autostrada Comarnic – Brașov nu va avea nici măcar lucrările începute în 2016, darămite finalizate!”.  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii