Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii, tinuti sa se "caleasca" sub soarele ucigator de pe litoral

ro

12 Aug, 2010 23:40 1152 Marime text

Ignora avertismentele medicilor si isi tin fara nicio teama copiii sub razele periculoase ore in sir. Este ceea ce fac multi dintre parintii care au venit pe litoral cu micutii.

Temperaturile au fost periculos de mari inca de dimineata, cand se inregistrau 31 de grade Celsius. Din ora in ora gradele au crescut si pe nisip si in apa. In valuri au fost 30.

Cu toate acestea, multi nici nu au vrut sa auda de protectie. Au stat la soare si si-au expus la fel de mult si copiii.

Miez de zi pe litoral. Soarele arde pur si simplu. Sunt 33 de grade Celsius in aer, iar pe nisip 40. Si totusi, un baietel de trei ani este adus pe plaja de parintii lui, tocmai la aceasta ora. Adultii sunt hotarati sa se bronzeze. In timp ce ei se instaleaza, cel mic sta pe mal.

Dupa o jumatate de ora, la 33,5 de grade Celsius, baiatul este in continuare expus. Parintii l-au dat doar pe umeri cu o lotiune. Dupa o scurta plimbare cu mama, micutul intra in apa cu tatal care n-a invatat nimic dupa ce s-a ars.

Peste alta jumatate de ora, temperatura creste la 34 de grade Celsius.

Alta familie, aceeasi poveste. Tatal poarta un tricou din cauza ranilor provocate de raze. Pe cea mica, in schimb, sustine ca "o caleste cu soare"

Cativa metri mai departe de ei, alti patru copii. Unul dintre ei are cateva luni, iar mama lui crede ca daca tine caruciorul sub umbrela, bebelusul este in siguranta.

Gresit, spun specialistii! Nisipul reflecta razele ultraviolete, iar sanatatea este pusa in pericol.

Exista, insa, si altfel de exemple. Cei care se tem, totusi, pentru sanatatea lor si a copiilor sunt mult mai retinuti. Se retrag la umbra.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii