Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii sirieni din camionul condus de un român în Austria... au dispărut

ro

31 Aug, 2015 07:12 1820 Marime text
Cei trei copii sirieni spitalizați pentru deshidratare severă după ce au fost descoperiți în Austria într-un camion cu imigranți condus de un român au "dispărut împreună cu părinții lor", a anunțat aseară poliția austriacă, potrivit AFP. Autorităţile cred că s-au dus în Germania.
 
Cele două fete de cinci ani și un băiat de șase ani făceau parte dintr-un grup de 26 de imigranți descoperiți vineri de către poliție într-un camion, în apropiere de frontiera cu Germania. Agenția austriacă de presă APA a citat ieri un medic de la spitalul din orașul Braunau am Inn care a afirmat că cei trei copii au fost supravegheați corespunzător în unitatea spitalicească și "nu mai erau în pericol din punct de vedere medical".
 
Incidentul a survenit la scurt timp după descoperirea corpurilor în descompunere a 71 de imigranți, dintre care patru copii, joia trecută, într-un alt camion, abandonat pe o autostradă din Austria în apropiere de Ungaria.

Camionul cu refugiaţi din Siria, Afganistan şi Bangladesh a fost oprit în orăşelul St. Peter am Hart, situat în apropierea graniţei cu Germania. „A fost pe aproape", a declarat David Furtner, din cadrul poliţiei austriece, adăugând că, în urma deshidratării, copiii erau ameţiţi.
 
Şoferul român, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut, iar copiii şi părinţii lor au fost transportaţi la spitalul din oraşul învecinat.


sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii