Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii expuşi virusului Zika, monitorizaţi de pediatrii americani

ro

27 Jan, 2016 13:16 1833 Marime text
 
Oficiali din domeniul Sănătății din Statele Unite ale Americii au emis directive pentru personalul medical care are în grijă nou-născuți din mame care au călătorit sau trăit într-o zonă de transmitere a virusului Zika în timpul sarcinii.
Potrivit acestor directivele, se recomandă pediatrilor să colaboreze îndeaproape cu obstetricienii care tratează femei gravide expuse la virusul Zika în timpul sarcinii, monitorizând ecografiile fetale și testând sugarii care prezintă simptome ale unui defect din naștere, relatează Reuters.
Aceste orientări survin unui val de cazuri de copii născuți cu microcefalie, asociată cu infecția cu virusul Zika în Brazilia, țara cea mai afectată și care va găzdui în această vară Jocurile Olimpice la Rio de Janeiro.
Virusul Zika a fost descoperit în 21 de țări din America Latină, precum și în Europa. Epidemii s-au înregistrat în Brazilia, Columbia, Salvador, Panama și Republica Capul Verde. Litoralul Guyanei Franceze a intrat în faza epidemică după ce autoritățile locale au precizat luni că au fost "confirmate biologic" 45 de cazuri și "160 de suspecți, dintre care patru femei însărcinate".
Două persoane contaminate cu virusul Zika au fost depistate și în Elveția la scurt timp după ce s-au întors dintr-o regiune tropicală, după cum a informat ieri Ministerul Sănătății din această țară. Ultima contaminare a fost confirmată astăzi la un rezident în Danemarca, care a călătorit în America Centrală și de Sud, relatează agerpres.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii