Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Bilanțul final al acțiunii Controale la Constanţa pentru combaterea evaziunii fiscale. Vizaţi, comercianţii de peşte şi carne (galerie foto + video)

ro

04 Apr, 2015 10:01 3184 Marime text
În această dimineaţă, Poliția Română efectuează controale, la nivel național, în principalele pieţe comerciale, pentru prevenirea și descurajarea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu peşte şi produse din peşte, precum şi carne şi produse din carne. De asemenea, se va acționa și pe linia produselor alimentare de sezon, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
 
În acţiune sunt angrenaţi peste 5.500 de poliţişti. Oamenii legii verifică activitatea agenţilor economici, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu peşte şi produse din peşte, precum şi carne şi produse din carne.
 
Acţiunea vizează descoperirea şi investigarea ilegalităţilor, comise în urma efectuării importurilor/operaţiunilor intracomunitare şi comercializării acestor produse în pieţele din Bucureşti.
 
De asemenea, se verifică respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri. Se are în vedere stabilirea operaţiunilor şi circuitelor comerciale derulate de societăţile comerciale vizate.
 
La acţiune participă şi specialişti din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) și din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

UPDATE 4, ora 17.06

Situația finală în urma controalelor: trei sancțiuni în valoare de 6.000 lei, un dosar pe OUG 23/2008 și Legea 241/2005 cu 52 kg pește confiscat și 2.674 kg de pește confiscat impropriu pentru consum.  


UPDATE 3, ora 14.28
În urma controalelor, până la această oră, în tot judeţul Constanţa au fost confiscate peste 1.700 de kg de peşte.
 

UPDATE 2, ora 13.20


Până la această oră, în urma controalelor, inspectorii au confiscat 700 de kilograme de peşte neconform cu standardele Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa.

UPDATE 1, ora 10.28

Controale au loc la această oră şi în pieţele de pe raza judeţului Constanţa, în municipiile Constanţa, Mangalia şi Medgidia. Peste 50 de poliţişti acţionează pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme.

Sursa: Poliţia Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii