Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale ale poliţiştilor de la transporturi în gările din Constanţa, Bucureşti, Craiova, Timişoara şi Galaţi

ro

20 Mar, 2015 15:18 1633 Marime text
Poliţiştii de la transporturi din Bucureşti, Craiova, Timişoara, Galaţi şi Constanţa au acţionat în trenurile care circulă pe patru magistrale feroviare, precum şi în staţiile şi triajele CFR, pentru siguranţa celor care călătoresc cu trenul, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Acţiunea a avut loc în perioada 17 – 18 martie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR. Astfel, poliţiştii Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, Craiova, Timişoara, Galaţi şi Constanţa au patrulat în 387 de trenuri de călători, precum şi în 244 de staţii şi triaje, pentru siguranţa celor care călătoresc cu trenul şi pentru prevenirea şi combaterea călătoriei frauduloase.

La acţiune au fost angrenaţi 368 de poliţişti, dintre care 331 specializaţi în transporturi şi 78 de lucrători ai serviciilor de transport feroviar de călători În urma activităţilor, poliţiştii au constatat 12 infracţiuni dintre care 2 falsuri privind identitatea, un uz de fals, 2 înşelăciuni, 3 evaziuni fiscale şi o contrabandă.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 112 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.545 de lei, dintre care 54 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 11 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 30 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 3.555 de lei. Au fost identificaţi 7 minori lipsiţi de supraveghere şi 2 persoane cu afecţiuni psihice, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma controalelor, au fost identificaţi 839 de călători frauduloşi, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 9.973 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii