Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:18 09 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă corvoada pe podul de la Agigea. Reluarea lucrărilor de reabilitare întârzie

ro

29 Aug, 2016 20:38 1415 Marime text
Continuă agonia podului rutier vechi de la Agigea. În urmă cu două săptămâni, directorul CNADNR, Cătălin Homor, anunţa că artera rutieră ce leagă Constanţa de sudul litoralului s-ar putea închide complet pentru reluarea lucrărilor de reabilitare.

„De la 1 septembrie avem în plan închiderea totală a circulației pe acest pod și să se intre în plin cu lucrări de execuție. Mai sunt două hobane de schimbat și până la sfârșitul anului să redeschidem traficul în condiții normale, pe două benzi, în condiții de siguranță. În paralel cu deschiderea traficului, vor mai fi lucrări de întreținere de genul protecții corozive, vopsitorii, dar se pot executa fără probleme", spunea şeful CNADNR, Cătălin Homor, pe 14 august.

Iată că mai sunt mai puţin de două zile până pe 1 septembrie, iar CNADNR nu a făcut niciun anunţ oficial despre modificarea restricţiilor. Asta pentru că, din câte se pare, nici responsabilii companiei naţionale de drumuri nu ştiu ce urmează. Decizia depinde strict de compania care ar trebui să se ocupe mai departe de reabilitarea podului.

Structura hobanată de la Agigea a fost construită de la zero în numai patru ani, la începutul anilor 1980. De cinci ani însă, guvernele moderne ale României  se chinuie să repare podul „cu ajutorul“ unor companii care nu-şi respectă angajementele. Iar pentru ca bătaia de joc de fie completă, totul se răsfrânge asupra românilor plătitori de taxe. Vara, miile de turişti care aleg să petreacă vacanţe în staţiunile din sudul litoralului, sunt nevoite să aştepte zeci de minute în traficul infernal cauzat de faptul că pe podul de la Agigea se circula pe o singură bandă pe sens.

Iată că, din presupunerile celor de la CNADNR, corvoada va mai dura, atât pentru locuitorii judeţului Constanţa care tranzitează zilnic podul, dar şi pentru turiştii care încă se află pe litoral. Contactaţi de ZIUA de Constanţa, lucrătorii CNADNR nu ne-au putut spune dacă podul va fi închis de la 1 septembrie pentru continuarea reabilitărilor. Cert este doar faptul că restricţiile în vigoare acum pe respectivul sector de drum se vor prelungi până la noi ordine...
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii