Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii și turiștii litoralului, invitați la cel mai mare spectacol aviatic din acest an

ro

13 Jul, 2019 08:44 3121 Marime text


"Black Sea Air Show", cel mai mare spectacol aviatic din acest an, invită mii de turişti şi constănţeni, sâmbătă, pe Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu", pentru a admira evoluția a zeci de aeronave, dar şi lansări de paraşutişti, potrivit AGERPRES.

Spectacolul se va desfăşura între 12.30 – 17.30, iar intrarea la spectacolul aviatic este liberă, accesul publicului fiind permis începând cu ora 10.30.

Secvențe din acest show urmează a fi incluse într-un scenariu de film de acțiune ce va fi realizat de o echipă de producători şi regizori din Franţa şi Elveţia, printre aceştia fiind şi francezul Alain Depardieu, au anunțat organizatorii evenimentului.
 
Într-o conferință acordată pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, Alain Depardieu susține că este posibil ca şi fratele său, Gerard Depardieu, să joace în acest film.

"Este foarte posibil ca fratele meu, Gerard Depardieu, să joace până la urmă în acest film, asta se va decide după ce vom evalua scenariul final. (...) El şi-ar dori să facă parte din distribuţia acestui film", a spus Alain Depardieu.

"Black Sea Air Show va fi un eveniment de emoţie, un eveniment de senzaţie, de forţă aeriană, un eveniment pentru constănţeni şi pentru toţi cei care vizitează litoralul românesc în timpul verii", a transmis preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică, Corina Martin.
 

George Bacaru, coordonatorului spectacolului aviatic, a anunțat că startul evoluţiilor aeriene va fi dat la ora 12.30 de către piloţii aviaţiei civile, urmând apoi cei ai aviaţiei militare. Deschiderea evenimentului va fi făcută de fanfara Forţelor Navale Române şi o paradă a maşinilor de epocă.

"La 12,30, startul evoluţiilor aeriene. Acestea vor fi deschise de către aviaţia civilă prin partenerii noştri, Aeroclubul României, Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă şi Regional Air Services. Va fi o perioadă de aproximativ două ore şi treizeci de minute de evoluţie a aeronavelor civile, urmată de o perioadă de circa două ore de evoluţie a aeronavelor militare. Şi mă refer aici la elicopter PUMA R330, MIG 21 Lancer, F16 şi, cu bunăvoinţa partenerilor italieni, aeronave de vânătoare Typhoon, ale Italian Air Force", a spus Bărcaru.

În cadrul unei expoziţii, vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă un elicopter militar, o autospecială PSI militară, diferite aeronave şi echipamente, fiind amenajate și "o zonă de food, o zonă VIP" şi creată o parcare auto cu 900 de locuri. La dispoziţia vizitatorilor vor fi puse mijloace de transport speciale, pe ruta Constanţa - Aeroportul "Mihail Kogălniceanu", susține directorul general al aeroportului "Mihail Kogălniceanu", Bogdan Artagea.

Eduard Irimia, care s-a implicat în ultimii 2 ani în producţia de filme, după ce a organizat la nivel global peste 100 de evenimente sportive televizate, a declarat că doreşte să includă în filmul menţionat, pe lângă secvenţe de la show-ul aerian de pe Aeroportul "Mihail Kogălniceanu", şi locuri precum staţiunea Mamaia şi Insula lui Ovidiu, în special pentru a promova România. Producţia filmului ar putea începe în luna august a acestui an, menționează AGERPRES.

Evenimentul este organizat de Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" şi Aeroclubul României, sub egida Ministerului Transporturilor, fiind susţinut de diverşi parteneri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii