Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii au ieșit în stradă

ro

11 Jul, 2014 19:48 2089 Marime text
Protest fără precedent în fața Primăriei Constanța! Vocile a mii de cetățeni ai orașului s-au auzit răspicat într-un singur glas, acela al nemulțumirii și al revoltei față de administrația locală. Oamenii spun că este timpul să ia atitudine pentru a-și rezolva problemele de care se lovesc în fiecare zi. Nici măcar ploaia torențială nu i-a convins pe manifestanți să renunțe la revendicări.
„Orice ocazie în care putem să ne spunem părerea este bine să o folosim, pentru că numai așa reușim să facem lucrurile să progreseze.” a spus o protestatară.
Nici mai mult, nici mai puțin de cinci mii de constănțeni i-au urmat exemplul tinerei din imagini și au ieșit în stradă pentru a-și manifesta dezacordul față de cei care ar fi trebuit să le reprezinte interesele, spun ei.
„Principala noastră nemulțumire este că de 10 ani nu mai primim reducere la transportul în comun. Este foarte greu pentru că fiind elev și având liceul la o anumită distanță trebuie să iau autobuzul, îmi trebuie și bani de pachet, îmi trebuie bani pentru rechizite școlare și părinții nu au bani.” a spus un elev prezent la protest.
De la elevi nemulțumiți, la pensionari revoltați,  fiecare dintre cei prezenți pe platforma din fața Primăriei a venit să susțină o cauză pentru Constanța.
„Acum lumea s-a hotărât să vorbească iar noi, Federația Sindicatelor Portuare și Asociația Civică pentru Constanța am hotărât să nu ne mai oprim. Noi vrem ca în Constanța să începem o altă relație cetățean – administrație locală.” a declarat un reprezentant al Portului Constanța.
Protestul extrem de vocal la care au luat parte atât reprezentanți politici, cât și personalități din diverse domenii a fost completat de sunetul vuvuzelelor, al fluierelor și chiar al butoaielor, într-o imagine a unui oraș revoltat pe cei care îl conduc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii