Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:24 16 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

constantanoastra.ro Cum să te vindeci de incultură. Seathre Fest, porţia de teatru cu liceeni şi Maia Morgenstern pe litoral

ro

19 Aug, 2016 20:01 1571 Marime text
După ani buni de Mamaia şi Constanţa pline de buci braziliene, samba, parapante, paraşute şi alte maimuţăreli pe scenă, plătite cu bani grei din buzunarul constănţenilor, din vara asta lucrurile încep să se schimbe. Şi nu neapărat datorită noii administraţiei locale, ci mai ales prin implicarea unor tineri liceeni şi a unui vechi om de teatru, notează constantanoastra.ro.
 
Pe Tibi Roşu l-am cunoscut la iniţiativa unui tânăr politician, care s-a zbătut, culmea, nu pentru partid, ci pentru cultură. Prima ediţie a SEATHRE FEST debutează luni şi sună cam aşa: liceeni pasionaţi de teatru de pe litoral şi din ţară vor face, timp de o săptămână, schimb de experienţă cu actori consacraţi şi coregrafi, după care constănţenii vor urmări gratis un spectacol inedit.
 
„Pentru această ediție pilot ne propunem întâlnirea mai multor trupe de liceeni din țară. Aceste trupe vor face schimb de experiență, lucrând timp de șapte zile cu actori și coregrafi profesioniști. Partea cea mai interesantă va veni în urma primului workshop, când membrii trupelor participante vor crea trei trupe noi. Aceste trupe mixte vor lucra alături de actori profesioniști, pe o temă propusă de organizator. În ultima zi va avea loc un spectacol reprezentativ, susţinut de noile trupe formate în cadrul festivalului”, a explicat Tibi Roşu, organizatorul festivalului şi coordonatorul trupei AICI. La festivalul de teatru al liceenilor şi-au anunţat participarea oameni consacraţi ai scenei: Maia Morgenstern şi Cristian Iacob. Totul organizat fără să fie cheltuit un leuţ din banul public.
 
Bonus

Odată cu Tibi Roşu i-am cunoscut pe Râzvan Mîndruţă şi Emilia Ioana Luculescu, doi tineri, primul licean, a doua proaspăt intrată la facultatea de teatru. Tibi Roşu a văzut în amândoi teatrul şi nu s-a înşelat. Amândoi fac teatru din pasiune. Îi întreb dacă vor putea să trăiască din munca pe scenă. „Nu o facem pentru bani”, a venit, la unison, răspunsul.  
 
Materialul integral poate fi citit pe constantanoastra.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii