Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza, reales în funcţie

ro

17 Sep, 2011 00:53 3225 Marime text
091619462054943438.jpgPreşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR), Octav Bjoza, a fost reales în funcţie, vineri, în cadrul congresului AFDPR care se desfăşoară timp de două zile în staţiunea Mamaia.

Delegaţii din întreaga ţară ai AFDPR, prezenţi la congres, l-au reales pe Bjoza şi echipa sa de conducere cu majoritate de voturi, 230 de foşti deţinuţi politici votând 'pentru', 30 'împotrivă', iar şase voturi au fost nule.

Preşedintele AFDPR, Octav Bjoza, a spus că printre principalele lui preocupări vor fi respectarea Legii 118/1990 cu privire la aducerea de reparaţii materiale foştilor deţinuţi politici, cât şi elaborarea unei noi legi, prin modificarea Legii 221/2009, referitoare la acordarea de daune morale şi materiale foştilor deţinuţi politici, deportaţi şi altor categorii de persecutaţi politic.

O altă preocupare a reprezentantului AFDPR va continua să fie, conform acestuia, 'educarea tineretului'.

Octav Bjoza a menţionat că, în ultimii 10 ani, a discutat cu circa 4.500 de tineri, elevi ai claselor X-XII şi studenţi, în cadrul diferitelor şcoli de vară sau ca invitat la diferite instituţii de învăţământ, printre care facultăţi de istorie.

'Am făcută programarea claselor până în luna februarie. Nu spun asta cu mândrie, dar nu prea mai are cine să le vorbească tinerilor. Dumneavoastră sunteţi tot mai preocupaţi de starea de sănătate...din păcate, vârsta îşi spune cuvântul', a spus reprezentantul AFDPR.

După moartea lui Constantin Ticu Dumitrescu, în decembrie 2008, Octav Bjozaa fost ales preşedinte interimarde către Consiliul Naţional Director al AFDPR, funcţie îndeplinită până la congresul din septembrie 2009, când a fost ales preşedinte pentru o perioadă de doi ani. AGERPRES

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tapus Constantin 27 Sep, 2012 10:41 De ce conducerea AFDPR carea a organizat congresul nu a invitat si presa centrala pentru ca nu s-a relatat nimic in mijloacele de informare in masa despre acest eveniment ???!
  • Alfa 17 Sep, 2011 12:52 O veste buna ! Felicitari pentru Presedintele AFDPR...