Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:10 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Nuntaşi care tulburau liniştea publică, amendaţi de poliţiştii locali (galerie foto + video)

ro

18 Sep, 2018 11:17 967 Marime text
Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice, menținerea curățeniei, precum și pentru asigurarea fluenței rutiere pe raza de competență.

Astfel, în data de 17.09.2018, polițiștii locali care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în următoarele zone:  Km 4, Km 5, Gară, Km 4-5, Griviței, Casa de Cultură, Coiciu, Poarta 6, Faleză Nord, Palazu Mare au aplicat 170 sanctiuni contravenționale în cuantum total de 40.810 lei, in special, în conformitate cu următoarele acte normative:

•    OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 57 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din municipiul Constanța;

•    H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 57 fapte antisociale legate de menținerea curățeniei;

•    Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 42 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil;

•    HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață: 2 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției;

•    Legea nr. 50/1991 republicată și modificată privind autorizarea executării lucrărilor de construcție – 2 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției și dispuse măsuri complementare de: oprire a lucrărilor nelegal executate, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială.

•    Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 6 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției;

Se redă faptul că a fost sancționat contravențional cu suma de 900 lei organizatorul unei nunți ce era în desfășurare la o locație situată pe strada Dionisie cel Mic.

La nuntă participau numeroase persoane care tulburau liniștea locatarilor din zona și îngreunau  traficul rutier de pe strada menționată anterior.  

În acest caz s-a dispus măsura întreruperii activității ilicite și reasigurarea stării de curățenie de către participanți.

Totodată, se menţioneză că, ieri s-a derulat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind zonele în care se interzice staționarea sau parcarea vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masa maximă admisă mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri, indiferent de forma de deținere.

  Prin asemenea fapte, conducatorii de autovehicule cu masa mai mare de 2.4 t ii priveaza pe riverani de posibilitatea de a -și parca autoturismul în cartierul unde locuiesc.

Acest gen de activități se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat și in siguranță

Ti-a placut articolul?

Comentarii