Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Misiune explozivă pe Marea Neagră. Scafandri militari au distrus o mină marină din cel de-al doilea război mondial

ro

25 May, 2018 13:30 4326 Marime text
Navele Divizionului 175 Scafandri, „Grigore Antipa” și „Grozavul”, sub conducerea comandorului Marian TĂNASE, comandantul divizionului, au executat, în perioada 22-25 mai, un exercițiu de antrenament pe mare, având la bord scafandri de mare adâncime, scafandri de luptă EOD și personal militar și civil participant la cursurile de pregătire și reatestare.

Potrivit Forțelor Navale Române, scafandrii de luptă EOD au executat căutarea, identificarea și distrugerea unei mine marine istorice, din cel de-Al Doilea Război Mondial, descoperită de gruparea NATO, specializată în lupta împotriva minelor – SNMCMG 2.

”Astfel, pericolul a fost înlăturat, iar siguranța navigației în raionul Constanța 2 a fost restabilită, misiunea scafandrilor militari fiind îndeplinită cu succes.
Scafandrii EOD ai Forțelor Navale sunt specializați în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, acvatice și terestre și pot interveni pentru asigurarea libertății de navigație pe căile de comunicație maritime și fluviale” - au transmis reprezsentanții Forțelor Navale Române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii