Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. La ce sunt folosite fântânile arteziene. Priviți și vă minunați

ro

20 Jun, 2016 03:27 7013 Marime text
 
Problema fântânilor arteziene din Constanța este una spinoasă de tot pentru autoritățile de la Constanța. Acum se află în stadiul de trecere la Regia Județeană de Apă Constanța pentru reabilitare.

Până una-alta ele sunt folosite de constănțenii inventivi ca locuri de joacă pentru copii, una din acestea fiind cea din Parcul Tomis II.
Tot e bine că li s-a găsit o utilizare decât să nu folosească la nimic.
Precizăm că am fi putut face mult mai multe fotografii dar cum legea ne interzice sa publicăm fețe de copii am preferat să o postăm doar pe aceasta.

Reamintim că Primăria Constanţa a anunţat și chiar a organizat procedura de achiziţionare a lucrărilor de reparaţii, punere în funcţiune, întreţinere, supraveghere şi demontare fântâni arteziene şi bazine ornamentale în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia.
Valoarea estimată a lucrării este de 2.083.314 lei, iar prin contract se va impune ce trebuie făcut pentru punerea în valoare a potenţialului turistic al oraşului Constanţa şi al staţiunii Mamaia, precum şi pentru asigurarea confortului, pe timpul călduros, al constănţenilor şi al turiştilor.
În Constanța și Mamaia sunt 14 fântâni arteziene: fântâna din Parcul Far, fântâna din Parcul Gării, fântâna de la Muzeul de Artă (bulevardul Tomis/bulevardul Ferdinand), fântâna din Parcul Teatrului „Oleg Danovski“, fântâna din Parcul Tomis II, fântâna din zona Policlinica II (bulevardul 1 Decembrie 1918/bulevardul I.C. Brătianu), bazinul de apă din Parcul Casei de Cultură, fântâna din zona Dacia (bulevardul Tomis/bulevardul Al. Lăpuşneanu), fântâna din zona hotelului Oxford (bulevardul Al. Lăpuşneanu/bulevardul Aurel Vlaicu), bazinul ornamental de la hotel Sulina (staţiunea Mamaia), bazinul ornamental de la hotel Meridian (staţiunea Mamaia), fântâna din Piaţeta Cazinoului (staţiunea Mamaia), bazinul Pescarul - faleza Cazino Constanţa, bazinul Cascadă - faleză Cazino Constanţa.
 


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Simona 02 Jul, 2016 21:25 De ce vor sa le demoleze în loc så le punã in functie ?