Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Controalele Poliţiei Locale pentru urmărirea menținerii curățeniei și liniștii publice. Ce amenzi au fost aplicate (galerie foto)

ro

17 Oct, 2018 09:58 2185 Marime text
În cursul zilei de 16 octombrie 2018, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe raza de competență pentru: menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, etc.

La nivelul instituției au fost înregistrate 228 sancțiuni contravenționale în valoare totală 43.535 lei.

Polițiștii locali au monitorizat intens următoarele cartiere și zone din municipiul Constanța: Faleză Nord, Coiciu, Anadalchioi,  Tomis 3, Grivița,Tomis Nord, Tomis 2, Spitalul Județean Constanța, Inel I, Inel II, Caragiale, Brătianu, Sala Sporturilor, Abator, KM 4-5, CET, Delfinariu, Gară, Piața Ovidiu, Poarta 1, Poarta 2, Parc Tăbăcărie, Parc Arhelogic, Parc Oleg Danovski, Parc Gară, Medeea, Palas, Soveja, etc.

Printre abaterile de la normele legale ce au fost constatate de către oamenii legii regăsim cu titlu de exemplu: 18 sancțiuni contravenționale privind liniștea și ordinea publică, 66 sancțiuni pentru abateri de circulație pe drumurile publice și 57 de sancțiuni pentru încălcarea H.C.L 184/2018 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Au mai fost sancționați 66 de călători care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijlocul de transport public în comun.

De asemenea,  polițiștii locali din cadrul serviciilor de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat în continuare în interiorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța, dar și în perimetrul unității medicale și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun

Activitățile de verificare și control se vor derula în continuare, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în competența a directă a Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de curățenie, ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.

Sursa foto: Poliţia locală Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii