Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Antrenamente pe Marea Neagră pentru nava-școală Mircea înainte de a porni în marșul istoric (galerie foto+video)

ro

17 Apr, 2019 08:47 2331 Marime text
Nava școală Mircea efectuează astăzi antrenamente pe mare pentru a se pregăti pentru marșul istoric de la începutul lunii mai, marș care va dura trei luni. 

Potrivit unui comunicat transmis de Forțele Navale Române, cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii, nava școală Mircea, va împlini, peste o lună, venerabila vârstă de 80 de ani de când a intrat în serviciul Marinei Militare Române.

„Pentru a marca acest eveniment, conducerea Forțelor Navale Române  a planificat marșul anual de instrucție  de la Constanța până la Hamburg, portul în care a fost construit și de unde a plecat falnicul velier în anul 1939. Marşul între Hamburg şi Constanţa va reprezenta o reîntoarcere în timp, legendarul velier românesc urmând acelaşi itinerariu ca în urmă cu 80 de ani. De atunci, Mircea a reprezentat România, cu onoare și cu cinste, în peste 120 de porturi din Europa, Asia, Africa și America de Nord, la bordul său pregătindu-se peste 70 de generații de marinari militari” - au transmis reprezentanții Forțelor Navale Române.  


Conform sursei citate, cu o istorie de opt decenii în spate, uneori învolburată, alteori înseninată, Mircea își croiește încrezător drum pe valurile timpului și va destăinui tainele Marinăriei cadeților pe care îi va avea la bord, în timpul marșurilor de instrucție. Anul acesta, nava va pleca din portul Constanța la începutul lunii mai și se va întoarce acasă după trei luni.

Foto: Gelu STRÂMBOAIA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii