Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consorţiul Korea Nuclear şi-a reafirmat intenţia de a participa la construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

ro

26 Sep, 2011 21:13 1285 Marime text
Reprezentanţii consorţiului Korea Nuclear şi-au reafirmat decizia fermă de a participa la proiectul de construire a reactoarelor 3 şi 4 Cernavodă în cadrul unei întâlniri cu ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, desfăşurată luni.

'Reprezentanţii consorţiului (Korea Nuclear - n.r.) şi-au exprimat din nou decizia fermă de a participa la proiect prin achiziţionarea de acţiuni la compania de proiect EnergoNuclear SA şi prin investiţii în construirea reactoarelor 3 şi 4 Cernavodă. Ministrul Ion Ariton le-a mulţumit oaspeţilor coreeni pentru promptitudinea cu care au răspuns invitaţiei de a reveni în România pentru continuarea discuţiilor şi şi-a exprimat speranţa că partea coreeană va deveni parte a proiectului românesc', se precizează într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Întâlnirea de luni a avut loc în urma discuţiilor iniţiale avute de ministrul Ion Ariton cu reprezentanţii consorţiului în ianuarie 2011. Decizia părţii coreene de a participa la proiectul de la Cernavodă a fost comunicată părţii române la sfârşitul lunii august a acestui an, printr-o scrisoare de intenţie adresată ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. În cadrul scrisorii, compania îşi declară intenţia fermă de a achiziţiona acţiuni ale companiei EnergoNuclear SA, care dezvoltă proiectul Reactoarelor nucleare 3 şi 4 Cernavodă.

Delegaţia care s-a întâlnit luni cu ministrul român al Economiei a fost formată din Chung Si Woo, preşedinte BKB CO. Ltd., lider al consorţiului, Won Woo Lee, preşedinte Dong Gwang Heavy Tech, Seok Jin Ahn, director Hyundai-Rotem, Taek Jin Jeong, director Kepco-KPS şi Han Keun An, manager general Kepco-KPS.

Companiile GDF Suez, Iberdrola şi RWE Power au anunţat, în luna ianuarie 2011, la întâlnirea companiilor semnatare ale Acordului Investitorilor, ce vizează construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, retragerea din acest proiect, din motive ce ţin de strategia fiecărei companii.

Companiile rămase în proiect, Nuclearelectrica, Arcelor Mittal şi Enel, şi-au reafirmat decizia de a continua proiectul.AGERPRES

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii