Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:51 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Sibiu a fost verificat de procurorii anticorupție, în această dimineață

ro

01 Aug, 2016 10:20 868 Marime text
Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție şi asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 - 2015.
 
În cursul zilei de 1 august 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul Sibiu,  dintre care una la sediul unei instituții publice, iar restul  la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice.

Deși procurorii nu au specificat care este instituția publică vizată de procurori, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a confirmat pentru Agerpres că au loc percheziţii DNA la sediul instituţiei, fiind vizate contracte aprobate de fostul preşedinte Ioan Cindrea.
 

"Percheziţiile DNA sunt legate de aceleaşi chestiuni care au mai fost. Serviciul Achiziţii, Economic şi IT, din aceeaşi anchetă, se cer date suplimentare. Nu este vizată actuala conducere. E vorba de acelaşi dosar, aceleaşi cercetări, doar că solicită acte în plus", a explicat Daniela Cîmpean, pentru agerpres.ro.

 
Potrivit acesteia, "activitatea CJ Sibiu nu este afectată de ancheta DNA".
 
Este pentru a doua oară în acest an când au loc percheziţii DNA la CJ Sibiu. Prima dată, anchetatorii au cerut documente în luna aprilie. Atunci s-au verificat mai multe contracte aprobate de fostul preşedinte al CJ Sibiu Ioan Cindrea.
 
Pe lângă sediul instituției, procurorii au descins acasă la directoarea serviciului administrativ, Ana Kraus, la biroul acesteia din CJ şi la persoane fizice. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii