Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul local constănţean Raftu Hristu a intrat în atenţia ANI

ro

06 Nov, 2015 16:03 2195 Marime text
Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 25  aleși locali (un președinte Consiliu Județean, opt primari, nouă viceprimari, un consilier județean, cinci consilieri locali și un fost consilier local).
Printre aceştia se află şi consilierul local Raftu Hristu din Ovidiu. Potrivit ANI, acesta nu ar fi respectat regimul juridic al incompatibilitãților întrucât în perioada 21 septembrie 2012 – 08 aprilie 2014, ar fi fost încheiate douã contracte între Primãria Orașului Ovidiu, respectiv S.C. OVI - PRESTCON SRL. (societate în care Consiliul Local al orașului Ovidiu deține calitatea de asociat unic) și Raftu D. Hristu Întreprindere Individuală încãlcând, astfel, dispozițiile art.90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
Cei de la ANI spun că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii