Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:03 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul ANAF, Adrian Nicolae Gavrilă, a cerut 200.000 de euro unui frate din masonerie (video)

ro

06 Mar, 2011 23:33 1645 Marime text

mita_mason_16339400.jpgApar noi informaţii despre consilierul ANAF, Adrian Niculae Gavrilă, arestat recent într-un dosar de corupţie. Un fost coleg de lojă masonică a povestit, în exclusivitate pentru Realitatea TV, cum funcţionarul a încercat să şantajeze cu 200.000 de euro un investitor străin pe care îl cunoscuse la întrunirile lojei. La întâlnirea cu pricina, Gavrilă ar fi fost însoţit de avocatul Marius Stăncescu, alături de care este anchetat.

Consilierul ANAF, Adrian Nicolae Gavrilă, a intrat în masonerie în urmă cu cinci ani.

"Adrian Nicolae Gavrilă a fost dat afară din lojă fix, de mine, în urma cu doi ani, pentru că în 2009, înainte de alegerile prezidenţiale, m-a rugat să-l pun în legatură cu unul dintre fraţii din lojă care ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei corporaţii din România. Am stabilit o întâlnire în trei, s-a prezentat la acea întâlnire şi cu avocatul Stăncescu, cu care am văzut că fost arestat, şi a încercat să aplice un fel de şantaj asupra directorului de corporaţie, spunându-i că firma are probleme şi că el o poate rezova, întrucât el lucra la ANAF, iar firma era arondată direcţiei lui în privinţa controalelor. Nu s-a cedat şantajului, a pretins de atunci că cea mai mare sumă ar fi fost direcţionată către Sorin Blejnar. Gavrilă ceruse un contract de consultanţă, în jur de 200.000 de euro pe an, urmând ca societatea care lucra în România să nu mai fie supusă controlului ANAF", a declarat omul de afaceri şi coleg în masonerie, Florin Ghiulbenghian.

În 2010, Adrian Nicolae Gavrilă şi-a cumpărat o locuinţă într-un cartier rezidenţial, pe malul lacului Băneasa. Fostul proprietar al imobilului, Vasilian Ion, este consilierul care s-a ocupat de construcţia şi distribuţia caselor pentru mai mulţi ofiţeri MApN.

Florin Ghiulbenghian spune că, dacă procurorii anticorupţie ar fi interesaţi să descâlcească iţele întregii afaceri, recomandările date pentru intrarea lui Gavrilă în masonerie ar putea scoate la iveală noi detalii interesante.

Sursa: Realitatea.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii