Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:28 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Consilierii locali votează pe bandă rulantă (galerie foto)

ro

30 May, 2016 12:28 2019 Marime text
A început ședința Consiliului Local Municipal Constanța, în sala “Remus Opreanu”. Sunt prezenți 21  de consilieri la ședință, patru sunt absenți din cei 25 în funcție.

Profesorul alentin Ciorbea este președinte de ședință, ultima din acest mandat.

Există și o ordine suplimentară ce nu a fost încă dată. De pe ordinea de zi se retrag proiectele de hotărâre 10 și 31.

Proiectul de hotărâre 10 se referea la repartizarea unor spații de locuit din fondul locativ de stat, iar proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii străzii Neatârnării, situată pe raza administrativ-teritorială a municipiului Constanța, zona Tomis Nord, în str. dr. Alexandru Pesamosca.

Pe ordinea suplimentară se află opt proiecte.

A început ședința. Până acum, consilierii PNL s-au abţinut de la vot la proiectele 4,5,6, restul fiind votate fără comentarii în unanimitate.
Cele trei sunt:
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului anual de execuție al bugetului municipal pe anul 2015;
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului municipal pe trimestrul I pe anul 2016;
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea bilanțului contabil al R.A.T.C. Constanța pe anul 2015;

Acum se  votează prin vot secret pentru proiectul 15 pentru comisia de evaluare și de soluționare a contestațiilor din cadrul Spitalului Municipal de Boli Infecțioase. 

Proiectul de hotărâre 15 se referă la aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și a componenței comisiei de evaluare și de soluționare a contestațiilor;


În secţiunea Documente a articolului puteţi vedea convocatorul şedinţei de astăzi a consilierilor. 

UPDATE, ora 12.45:


Ordinea de zi de zi s-a epuizat. Toate proiectele de hotărâre au trecut. În aceste momente se supun la vot cele opt proiecte aflate pe ordinea de zi suplimentară.

Primul vizează înființarea și funcționarea consiliului consultativ pe probleme de tineret, inițiat de consilierii PNL. Un alt proiect vizează prelungiri de termene pentru trei proiecte: iluminat public, parc arheologic șii parcul seniorilor. Alte trei proiecte vizează reabilitarea a două școli, mai exact Școala nr. 3 și Scoala nr. 10 din Constanța.

Ultimul proiect a vizat reînființarea asociației Revista Tomis. La final de ședință, Ciorbea a menționat că el a fost președinte la început de mandat și tot el la final, iar în această perioadă au fost aprobate 1273 hotarâri CLM Constanța.

Ciorbea a afirmat că se impune construirea unui nou local pentru Primăria Constanța pentru că actualul sediu a devenit insuficient.

”Încheiem mandatul atipic, cu 25 de consilieri și mulți dintre actualii sunt recent validați”, a declarat viceprimarul cu atribuții de primar Decebal Făgădău.


El a apreciat modul pragmatic în care s-au desfășurat ședințele comisiilor de specialitate.

”Noul Consiliu Local să aibă o activitate cel puțin la fel de laborioasă ca actualul Legislativ”, a spus Făgădău.


Astfel, s-a terminat ședința Consiliului Local Municipal Constanța, ultima din această legislatură. 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii