Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:27 24 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs internaţional de pian la Constanţa. Mai mulţi elevi ai Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa, printre premianţi (galerie foto)

ro

17 Nov, 2018 12:05 854 Marime text
Duminică, 11 noiembrie 2018, s-a încheiat Constanța International Competition Festival for Young Pianists , o ediție de succes, o sărbătoare a frumosului, a armoniei, care  s-a bucurat de  participarea a 33 de tineri artiști. Concurenții din București, Timișoara, Cluj, Iași, Botoșani, Bacău, Craiova, Ploiești, Constanța și din Republica Moldova au obținut  peste 25 de premii la diverse categorii de vârstă, detalii despre acestea putând fi vizionate pe pagina de Facebook a concursului.
           
Potrivit reprezentanților Colegiului Național de Arte Regina Maria Constanța, căutând dincolo de pretextul unei competiții, confirmarea muncii, a  propriei valori, rezultatele obținute sunt un indicator al succesului, bucuria concurenților fiind sporită de faptul că au primit premiile chiar din partea membrilor juriului, care s-au declarat impresionați de evoluțiile pe care le-au avut copiii și adolescenții.

Director Adjunct, profesor Carmen Chilea, a declarat: “Mulțumiți de organizare, tinerii artiști au privit acest concurs ca pe o experiență din care pot învăța cum să devină mai buni și ne-au asigurat de participarea la edițiile următoare.“.

Colegiul Național de Arte Regina Maria se poate lăuda cu cele 10 premii:
Premiul  I:    Filip Irisa Maria Georgiana, prof. Dunărințu Marina
Premiul II:   Cutova Inya Maria, prof. Caruțiu Ioan
Premiul III:  Silvestru Andreea, prof. Heroiu Nicoleta
                       Neagu Andrei Iustin, prof. Gardon Daniela
                       Năstase Mihnea Ștefan, prof. Deleanu Alina
                       Dășanu Rebeca Christiana, prof. Deleanu Alina
Mențiuni:      Moga Robert Maximilian, prof. Dășanu Inga
                       Rusu Irina Ana Maria, prof. Dășanu Inga
                       Sariu Alexandra, prof. Mihai Rodica
                       Spînu Teodor Cristian, prof. Deleanu Alina
  
Dincolo de includerea Colegiului  Naţional de Arte "Regina Maria" în galeria iniţiatorilor de concursuri naţionale şi internaţionale, acest eveniment a fost o oportunitate pentru confirmarea valorii elevilor și profesorilor de la specializarea pian.

Sursa foto: Colegiul Național de Arte Regina maria Constanta

Ti-a placut articolul?

Comentarii