Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs de figurine în nisip şi body painting de Ziua Delfinului

ro

05 Aug, 2011 15:19 1023 Marime text

ONG Mare Nostrum marchează şi anul acesta Ziua Delfinului, care va avea loc la Sulina, în data de 9 august 2011. Evenimentul are ca scop evidenţierea gravelor probleme cu care se confruntă ecosistemul marin şi se desfăşoară în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii marine din zona costieră românească, în special a delfinilor." Anul acesta, activităţile din cadrul Zilei Delfinului constau în organizarea unui concurs de figurine în nisip, respectiv a unui concurs de body painting. Concursurile se adresează turiştilor şi comunităţii locale şi au ca temă vieţuitoarele marine. În plus, vor fi desfăşurate şi acţiuni de informare a cetăţenilor, iar cei prezenţi vor avea şansa de a se implica într-o activitate de monitorizare a sectorului de plajă din Sulina. În ceea ce priveşte acţiunile de conştientizare, turiştii şi localnicii vor fi informaţi cu privire la problemele delfinilor din Marea Neagră şi la contribuţia pe care o pot avea în vederea protejării biodiversităţii marine. De asemenea, acestora li se va aduce la cunoştinţă faptul că pot contribui la completarea bazei de date a organizaţiei referitor la delfinii eşuaţi sau aflaţi în mediul natural, semnalând prezenţa acestora la numărul gratuit Telverde: 0800 800 078.

"Ziua Delfinului a devenit deja tradiţie pentru Mare Nostrum, la fel ca şi alte campanii pe care le desfăşurăm de ani buni. Ne bucurăm că avem şansa şi anul acesta să tragem încă un semnal de alarmă asupra problemelor care afectează biodiversitatea marină şi, în special, delfinii.

Am ales să facem acest lucru prin intermediul concursurilor instructiv-educative amintite, dar şi a acţiunilor de monitorizare, pentru că suntem convinşi că putem să îi conştientizăm pe turişti şi într-o atmosferă relaxată. Implicarea participanţilor, respectarea temei date, creativitatea şi originalitatea vor fi premiate la finalul competiţiei. Juriul va avea în vedere toate aceste criterii în momentul alegerii celor trei câştigători pentru fiecare categorie în parte. Sperăm ca şi implicarea turiştilor şi a comunităţii locale să fie pe măsură", a declarat Marian Paiu, coordonator activităţi de teren ONG Mare Nostrum. Proiectul urmăreşte, în primul rând, creşterea nivelului de conştientizare al populaţiei locale cu privire la ameninţările la viaţa delfinilor din Marea Neagră, dar şi sprijinirea comunităţii pescarilor pentru reducerea numărului de delfini capturaţi accidental în plasele pescăreşti.

Proiectul este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa Prioritară 4, având valoarea totală de 669.930,17 lei, din care valoarea eligibilă este de 550.047,1 lei (finanţare nerambursabilă FEDR şi buget de stat).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii