Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:07 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert susţinut de Muzica Militară În această seară încep evenimentele dedicate Zilei Marinei Române

ro

23 Jul, 2014 16:35 1373 Marime text
Începe evenimentele dedicate Zilei Marinei Marinei Române.

Prima etapa va avea loc in perioada 23 iulie - 8 august, iar calendarul activităţilor cuprinde concursuri sportive şi de specialitate, simpozioane, expoziţii de carte şi pictură cu tematică marină, se arată într-un comunicat de presă.

Astăzi, 23 iulie, începând cu ora 19.00, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, din Constanţa, va avea loc un concert sustinut de Muzica Militara a Fortelor Navale si de alte formatii ale Cercului Militar Constanta.

De asemenea, sâmbătă, 26 iulie, este programat vernisajul expozitiei de pictură „Ancora de flori”, la Muzeul Marinei Romane, iar la Cercul Militar Constanta sunt  programate mai multe activitati cu specific marin, astfel: vineri, 1  august, simpozionul dedicat „Operatiunii 60.000”, cea mai mare operatie navala de evacuare din Marea Neagra, desfasurata in anul 1944; sambata, 2 august, concursul de sah „Cupa Ziua Marinei”; concurs de matelotaj, in perioada 4-7 august.

Duminica, 3 august, pe esplanada Comandamentului Flotei, va fi organizata o expozitie cu specific de marina, iar Muzica Militara a Fortelor Navale va sustine un spectacol artistic.

A doua etapa va avea loc in perioada 08-15 august, intitulata „Sapatamana Marii”, fiind programate activitati specifice, zilnic, in mai multe orase din tara.

Ti-a placut articolul?

Comentarii