Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul european Vytenis Andriukaitis îi cere lui Petre Daea să oprească livrarea a 70.000 de oi din România către Golful Persic

ro

12 Jul, 2019 08:40 2047 Marime text
Comisarul european pentru sănătate şi siguranţa alimentelor, Vytenis Andriukaitis, i-a trimis o scrisoare ministrului român al Agriculturii, Petre Daea, în care îi cere să oprească livrarea a 70.000 de oi din România către Golful Persic, deoarece condiţiile adecvate pentru bunăstarea animalelor nu pot fi garantate, potrivit unui mesaj publicat pe Twiter și citat de Agerpres.ro. 

"Ţinând cont de prognoza meteo pentru zona Golfului Persic în timpul lunii iulie, unde temperaturile vor ajunge 46 de grade Celsius, vă cer, ca un gest de responsabilitate, să opriţi exportul de oi spre Golful Persic deoarece aceste temperaturi extreme fac practic imposibil respectarea cerinţelor legale", se arată în scrisoarea trimisă în data de 10 iulie de Vytenis Andriukaitis.

"Sunt sigur că sunteţi de acord cu mine că transportul animalelor în aceste temperaturi extreme nu este acceptabil şi am încredere că veţi lua toate măsurile necesare pentru a evita suferinţa inutilă a animalelor. Vă rog să discutăm bilateral acest subiect cu ocazia următorului consiliu Agri Fish din 15 iulie", se mai arată în scrisoarea comisarului european.


Potrivit informaţiilor publicate de ONG-ul Eurogroup for animals, 70.000 de oi urmează să fie încărcate pe nava Al Shuwaikh, deţinută de compania Livestock Transport & Trading (KLTT), din Kuweit, pentru a fi trimise în Kuweit, Qatar şi Emiratele Arabe Unite pentru "Sărbătoarea Sacrificiului" care are loc în luna august.

Conform marinetraffic.com, nava Al Shuwaikh se află pe Marea Neagră și va ajunge în portul Midia. 

Agerpres.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 12 Jul, 2019 09:56 Dl. asta ,foarte inteligent, ar fi putut propune ca, din banii UE, sa doteze nava cu aer conditionat. Mai au multe restrictii sa ne impuna? Observ ca unii nu prea au incarcare in cladirile alea imense de la Bruxelles.Am ajuns proasta satului.