Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE text Comisar șef de poliție din cadrul Ministerului de Afaceri Interne, prezent la învestirea noului prefect al județului Constanța (galerie foto)

ro

03 Aug, 2018 11:30 5208 Marime text
Astăzi, 03 august 2018, ora 13.00, în prezența  Secretarului de Stat, Comisar șef de poliție, Mihai Dan Chirică, va avea loc ceremonia de învestire în funcția de Prefect al județului Constanța, a lui Jeacă Dumitru.

Acesta a fost numit prin Hotărârea de Guvern nr. 580/02.08.2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 675/02.08.2018.

Evenimentul va avea loc în Sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ Constanța.

UPDATE 1, ora 13.07: 

La ceremonie sunt prezenți primari din județul Constanța, șefi de instituții deconcentrate,  parlamentarii PSD. De la București este prezent Mirel Toancă, comisar șef de poliție, împuternicit director general în MAI. Printer cei prezenți se mai numără Marius Horia Țutuianu - prețedinte CJC, Decebal Fdăgădău – primarul municipiului Constanța, Levent accoium – subprefectul județului Constanța.

Evenimentul a început cu intionarea imnului de stat al României. 

UPDATE 2, ora 13.13: 

Mihai Dan Chirică, secretarul de stat coordonator Prefecturi, dă citire Hotărârii de Guvern, privind numirea lui Dumitru Jeacă în funcția de prefect al județului Constanța. La rândul său, noul prefect al județului Constanța, Dumitru Jeacă, a depus jurământul. 

UPDATE 3, ora 13.18

Secretarul de stat Mihai Dan Chirică a declarat că sunt și au fost probleme la nivelul prefecturii Constanța.

„Sperăm să le rezolvați acum. Este nevoie de un sediu nou pentru Serviciul de pașapoare. Trebuie să găsim o soluție ca să mulțumit cetățenii. Așa cum s-a rezolvat în cazul Serviciului de înmatriculări auto“, a spus oficialul de la Ministerul Afacerilor Interne. 


UPDATE 4, ora 13.22

„Dumitru Jeacă este liantul perfect între CJC și cjc, primari și Guvernul României.  Aveți tot suportul CJC Constanța. Să facem din Constanța un județ de talie «european㻓, a declarat, la rândul său, Marius Horia Țuțuianu.


UPDATE 5, ora 13.25

„Este un moment important pentru județul nostru. Un moment de normalitate. Vreau să va asigur de dorința mea de colaborare. Dacă ar fi ușor, ar fi pentru oricine. L-am felicitat și pe fostul prefect Ioan Abu și pe subprefect pentru colaborare.  Avem nevoie de colaborare între toți decidenții locali. Pentru Constanța, ființa umană e cea care contează și, vă rog, în acest mandat să nu uitati de acest lucru“, a transmis, la rândul său, primarul Decebal Făgădău.

 
UPDATE 6, ora 13.30
 

„Este o onoare să beneficiez de încrederea Guvernului pentru a continua activitatea în Prefect Constanța. Vă asigur de colaborare și că voi respecta legea și voi fi prezent în județ. La final de mandat, vreau ca județul să arate mai bine. Acest mandat este o provocare pentru mine“, a punctat noul prefect al județului Constanța.


UPDATE 7, ora 13.35

 „Prefectul este un fel de prim ministru al județului Constanța. Aici se conturează activitatea social-economică a județului. Trebuie să se se respecte drepturile și libertățile omului. Trăim în vremuri în care autoritatea instituțiilor statului este diluată.  Eu sper ca Dumitru Jeacă  să restabilească acest respect, să țină legătură cu consiliile locale din județ. Lucrurile nu sunt simple. Sper din tot sufletul să existe la nivelul județului o coeziune între cetățeni, să nu ne mai certam între noi. Trebuie să redevenim al doilea județ la nivel național, să avem parte de dezvoltarea pe care ne-o dorim cu toții“, a subliniat, la rândul său, senatorul Nicolae Moga.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii