Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Comandament Litoral 2018”. Agenții economici de pe litoral în atenția comisarilor ANPC

ro

29 Jun, 2018 15:36 2467 Marime text
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor înființează, începând din data de 29.06.2018, o structură specială pentru protecția consumatorilor numită “Comandament Litoral 2018”.
 
Potrivit ANPC Constanța, activitatea acesteia se va desfășura în centrul operațional din Constanța, respectiv Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, în scopul prevenirii și combaterii practicilor care dăunează vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor.
 
Centrul operațional Constanța va avea următoarele arii de acoperire :
 
  • Mamaia: stațiunile  Mamaia și Năvodari;
  • Neptun: stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche;
  • Costinești: stațiunile Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 August.
 

“Am considerat necesar și deosebit de util acest demers, pentru că turiștii litoralului românesc - una dintre cele mai vizitate zone ale țării, vara - să se simtă în siguranță  în privința serviciilor care le sunt oferite. Vom fi permanent prezenți și atenți la felul în care agenții economici respectă consumatorul și legea și, cu atât mai mult, îndemn consumatorii să se bucure de frumusețile oferite de Litoralul Românesc ”, a declarat Marius Pîrvu, președintele Autorității Naționale a Protecției Consumatorilor.

Conform ANPC, comisarii care vor activa în cadrul structurii speciale pentru protecția consumatorilor “Comandament Litoral 2018” vor desfășura, până la finalul sezonului de vacanțe, controale operative, preluarea și cercetarea reclamațiilor, activități de informare și educare a consumatorilor, consilierea operatorilor economici, astfel încât să se asigure că raportul comercial dintre agentul economic și consumator este unul corect, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii