Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:42 20 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegii militarului electrocutat în gara din Alba Iulia ar putea fi înlocuiţi la ceremonialul dedicat Zilei Naţionale

ro

23 Nov, 2018 21:10 3438 Marime text
Colegii militarului electrocutat vineri, care au fost de faţă în momentul producerii tragediei, în gara din Alba Iulia, ar putea fi înlocuiţi la ceremonialul dedicat Zilei Naţionale, transmite Agerpres.ro

"Colegii vor fi, probabil, schimbaţi, pentru a nu crea o stare emoţională. Vom vedea ce decizie va lua comandantul Diviziei în acest sens", a declarat, la Alba Iulia, ofiţerul de relaţii publice al Diviziei 4 Infanterie "Gemina" Cluj Napoca, locotenent-colonel Dan Crişan.


Acesta a transmis regretul conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" faţă de producerea acestei tragedii. Totodată, au fost transmise condoleanţe familiei lui Alexandru Orosz, militarul în vârstă de 33 de ani, decedat în incidentul de la Alba Iulia.

"Misiunea continuă, conform ordinului. Ne vom prezenta la ceremonie pentru a aduce omagiul nostru populaţiei din Alba Iulia. (...) Misiunea noastră continuă, aceea de a merge la ceremonialul de la Alba Iulia. Păcat de acest incident, pe care cu toţii îl regretăm", a spus ofiţerul.


El a explicat că militarul şi-a pierdut viaţa în timpul manevrării unui complex antiaerian Gepard. Din cauza greutăţii unui asemenea vehicul militar, s-a optat pentru transportul feroviar al convoiului cu aceste echipamente şi nu pe cale rutieră.

"Era pur şi simplu o manevră de debarcare a tehnicii. (...). O comisie de la Divizia 4 Infanterie "Gemina" investighează împrejurările accidentului", a mai spus locotenent - colonel Dan Crişan.


Evenimentul a fost raportat Parchetului Militar Cluj Napoca.

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 de ani şi era angajat ca mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "Potaissa".

Acesta lucra de 11 ani în Armată şi a avut o misiune în Afganistan.

Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la ceremonia de 1 Decembrie, s-a electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Sursa: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii