Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectiv Medicii din străinătate decid care sunt răniţii transferați în afara țării

ro

08 Nov, 2015 10:56 1454 Marime text
Guvernul va suporta cheltuielile pentru transportul şi tratarea în spitalele din străinătate a victimelor de la Colectiv. Anunţul a fost făcut, ieri, de premierul interimar, Sorin Cîmpeanu. Selecţia pacienţilor este însă una extrem de strictă.
 
„Selecţia a fost făcută exclusiv de medicii din străinătate care vor tratata pacienţii în spitalele lor - asta pentru neutralitate şi pentru a evita orice interpretare cu privire la criteriile de selecţie. Criteriile sunt simple, sunt medicale. Ei evaluează pacienţii şi stabilesc pe cine pot ei trata cel mai bine în spitalul lor. Va fi opţiunea lor, aşa cum a fost în toate cazurile. Şi dupa aceea, se va porni procedura de transfer prin Departamentul Situaţiilor de Urgenţă, cu avioane medicale”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, potrivit B1 TV.
 
Acesta subliniat faptul că nu toți pacienții aflați în stare critică pot să fie transferați în străinătate, întrucat aceștia nu pot supraviețui transportului. În schimb, specialiştii străini ar putea alege să transfere chiar şi pacienţi intubaţi, dacă aceştia sunt stabili.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii