Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codul galben de canicula, prelungit pana luni

ro

13 Aug, 2010 15:16 1544 Marime text

canicula_toata_tara_40157500.jpgMeteorologii au anunţat vreme caniculară în aproape toată ţara, în acest weekend. De asemenea, indicele de confort termic va depăşi, în unele zone ale ţării, pragul critic de 80.

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de caniculă valabil pentru toată ţara. Astfel, România va fi, de joi până luni inclusiv, sub cod galben de caniculă, cu temperaturi de peste 35 de grade, în special în sud şi est.

Meteorologii au atras atencţia că şi indicele de confort termic ITU va depăşi pragul critic de 80.

"Până vineri vom avea temperaturi de cel mult 35 de grade, însă de vineri acestea vor putea ajunge până la 38 de grade. Şi indicele de confort termic va fi ridicat, depăşind pragul critic de 80. Probabil canicula se va răspândi treptat, dacă la început zonele vizate vor fi cele din sud-est şi sud-vest, ulterior canicula se poate extinde în toată ţara", a declarat pentru REALITATEA.NET meteorologul de serviciu, Meda Georgescu.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice (averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină) se vor manifesta doar pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal şi de munte, mai precizează ANM.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii