Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:06 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNA O nouă televiziune de ştiri, NCN

ro

17 Feb, 2015 19:20 926 Marime text
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, în şedinţa de astăzi, o licenţă audiovizuală televiziunii de ştiri NCN Cluj-Napoca, care este deţinută de jurnalistul Liviu Alexa, informează Mediafax.

CNA a analizat, astăzi, o solicitare a societăţii Pagina Ciudatului SRL de acordare a unei licenţe pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice a televiziunii de ştiri NCN Cluj-Napoca.

Asociaţii societăţii Pagina Ciudatului SRL sunt jurnaliştii Liviu Alexa (99%) şi Elza Almasi (1%).

În şedinţa CNA de astăzi, Liviu Alexa i-a rugat pe membrii Consiliului să-i dea o şansă să lanseze o televiziune de ştiri locală la Cluj-Napoca, unde nu mai există un astfel de post.

„(La Cluj, n.r.) nu există un public informat despre ce se întâmplă în societate, iar absenţa unei televiziuni de ştiri corecte, dinamice, face ca această comunitate să fie dezbinată (...) Programul pe care noi îl propunem pare la prima vedere unul modest (şase ore de program în direct şi 18 ore de programe în reluare, n.r.). Este ceea ce eu pot să susţin ca manager că pot să duc până la capăt", a spus Liviu Alexa.

Răspunzând unei întrebări adresate de membrii Consiliului privind societatea care a solicitat licenţa, respectiv Pagina Ciudatului SRL, Liviu Alexa a spus denumirea provine de la prima sa rubrică de reportaje, de autor. „Mi s-a spus că scriu ciudat de bine", a spus Liviu Alexa, precizând că, în ultimii şapte ani, a coordonat numeroase proiecte în media, între care şi site-ul online Ziarul de Cluj.

Potrivit lui Liviu Alexa, echipa televiziunii NCN va fi formată din 15 persoane, Elza Almasi fiind redactorul-şef. „Colaboratorii pe partea de realizare de emisiuni sunt nume cunoscute din oraş, dar vor lucra un an pro bono", a spus Liviu Alexa.

Investiţia în lansarea acestei televiziuni se ridică la 110.000 de euro, fiind asigurată din fonduri ale lui Liviu Alexa şi din credite.

Televiziunea NCN Cluj-Napoca ar urma să fie difuzată în acest oraş pe reţelele de cablu ale UPC România, potrivit unui acord de principiu depus la dosarul de la CNA.
Sursa: Mediafax

Ti-a placut articolul?

Comentarii