Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNA a sancționat postul de televiziune Realitatea TV prin suspendarea emisiei

ro

15 Jan, 2019 18:22 1690 Marime text
Realitatea TV trebuie să-și oprească emisia obișnuită pentru 10 minute, joi, între orele 19.00 și 19.10, potrivit unei decizii luate marți de CNA, care a sancționat postul TV pentru modul în care a relatat evenimentele din timpul mitingului diasporei din 10 august 2018.

Decizia a fost luată în baza paragrafului 2 din articolul 3 al Legii Audiovizualului nr 504/2002: "Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor".

Totodată, s-au luat în considerare paragrafele 4 și 5 din articolul 40 din Codul de reglementare al audiovizualului: "(4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea. (5) Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă". A fost indicat și punctul 1 al articolului 34 din același document, "orice persoană are dreptul la propria imagine".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii