Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:41 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cityplex Burlaci întârziați (Last Vegas)

ro

11 Jan, 2014 15:43 2509 Marime text
După un scenariu scris de Dan Fogleman și în regia lui Jon Turteltaub, comedia Burlaci întârziați (Last Vegas) prezintă povestea a patru prieteni foarte buni: Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) and Sam (Kevin Kline). Prieteni încă din copilărie, cei patru se reîntâlnesc la bătrânețe pentru a petrece un weekend în Las Vegas. Contextul reunirii este unul cât se poate de serios: căsătoria ultimului burlac din gașcă, Billy, care a hotărât în sfârșit să o ceară în căsătorie pe mult prea tânăra lui iubită. Fiind desenat ca un milionar și un om de afaceri de succes, Billy întrunește în această tipologie și bine-cunoscuta „fobie” pentru căsătorie, tipică pentru orice afacerist de prim-rang. Iubita acestuia, interpretată de Bre Blair apare în doar câteva scene și este mai puțin cunoscută pentru că, de fapt, este doar un detaliu menit să provoace aventura celor patru „burlaci întârziați”.
Odată ajunși în Las Vegas, protagoniștii încep să își dea seama că s-au schimbat mai mult decât se așteptau, iar din acel moment încep să își regândească prioritățile.

Un alt personal ce iese în evidență este Diana, interpretată de Mary Steenburgen. Este prezentată ca o femeie de afaceri care își urmează visul, acela de a cânta, în Las Vegas. Ea este genul de femeie care pune la încercare spiritul ludic al don juanilor trecuți de prima tinerețe.
În timpul celor câteva zile petrecute în „orașul care nu doarme niciodată” cei patru trec printr-o groază de întâmplări amuzante, presărate cu petreceri, alcool și femei frumoase.

La sfârșitul acestei pseudo-aventuri fiecare dintre protagoniști pleacă având o altă perspectivă de a privi lucrurile, iar poveștile se schimbă la 180 de grade.
Și pentru că tot am pomenit de povești, fiecare dintre cei patru prieteni are câte o poveste mai mult sau mai puțin tristă: lui Paddy i-a murit soția, iar de atunci stă închis în casă înconjurat doar de pozele acesteia, Archie a superit un accident vascular cerebral minor și este sub atenta supraveghere a fiului său, iar Sam pur și simplu are o viață sexuală și socială monotonă.

Deși în film sunt angrenați „greii” lumii cinematografice, iar „Burlaci întârziați” era așteptat să aibă un succes colosal, scenariul și rolurile atribuite au fost, oarecum, banale. Din acest punct de vedere criticii spun că „Last Vegas” nu este altceva decât o reinterpretare, ceva mai amuzantă a filmului „The Hangover”, de la care pretențiile erau ceva mai mari. Iar importanța dată de unii dintre cei mai buni actori ai Hollywood-ului ar fi trebuit potențată printr-o serie de întâmplări mult mai haioase, care să aibă un impact mai mare asupra publicului, mai cu seamă că între aceștia există o chimie deja creată rar întâlnită.
Pe site-urile internaționale de specialitate, filmul a reușit să împuște doar 6,9 de puncte din 10. În România, „Last Vegas” primește nota 8,2.
Filmul a avut un buget de 28 de milioane de dolari și a fost lansat în Statele Unite ale Americii pe 1 noiembrie 2013.
 
Puteți urmări trailerul oficial aici:

Ti-a placut articolul?

Comentarii