Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circuitul jandarmului in structuri. Cum se faceau angajarile ilegale (video)

ro

19 Jan, 2011 01:54 2071 Marime text

Cunosti un secretar de stat in Ministerul de interne care te ajuta sa reusesti in cinci zile ceea ce pe calea legala poti avea abia dupa multi ani de munca si examene dificile.

Trei indivizi transformati peste noapte in militari importanti sunt acum anchetati de procurori. La fel si seful Jandarmeriei si alti ofiteri, care le-ar fi intins niste maini.

Angajarile ilegale de la Jandarmeria Romana s-au produs cu o usurinta incredibila si cu incalcarea tuturor regulilor si legilor posibile, spun procurorii care au inceput urmarirea penala impotriva conducerii institutiei militare.

Cei trei pe care secretarul de stat proaspat demis sustine ca nu ii cunostea au ajuns sa fie angajati in sistemul militar si transferati in numai cinci zile, in conditiile in care procedurile de angajare presupun cel putin 30 de zile. Toti au urmat, relativ, acelasi traseu.

Spre exemplu, unul dintre ei s-a inscris la concursul pentru ocuparea unor posturi in Jandarmeria Romana, concurs ce nu a fost anuntat public. Procurorii spun ca i-au fost dictate raspunsurile la subiecte. A promovat si deja incadrat ca sef al Directiei Financiare, primind si gradul de locotenent colonel. O zi mai tarziu, si-a cerut transferul la Politia Capitalei si l-a primit obtinand direct functia de sef al Serviciului Sistematizare.

Ministerul de Interne face acum o serie de verificari si la nivelul altor structuri.

Sursa: Stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii