Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloș va dicta Parlamentului măsurile privind votul prin corespondență (video)

ro

08 Feb, 2016 19:07 1382 Marime text
 
La ''Ora prim-ministrului'' a participat astăzi premierul Dacian Cioloș. De la tribuna parlamentului, el a anunțat că ”Guvernul va pune la dispoziția Parlamentului, până la sfârșitul săptămânii, un plan de măsuri pentru implementarea votului prin corespondență”. Cioloș a arătat că responsabilitatea organizării alegerilor parlamentare în diaspora este împărțită între Executiv și Autoritatea Electorală Permanentă.
 
"Guvernul este preocupat de organizarea alegerilor în diaspora. Conform noii legislații, AEP, aflată în coordonarea Parlamentului, capătă responsabilități semnificativ mărite. Responsabilitatea privind organizarea acestor alegeri este împărțită între Guvern și AEP", a afirmat el, la ''Ora prim-ministrului''.
 
Dacian a explicat că Guvernul lucrează, în prezent, la pachetul legislației secundare care trebuie adoptat în perioada imediat următoare.
 
"Avem un prim pachet al acestei legislații secundare, de hotărâri de Guvern, la propunerea AEP, care vor trebui aprobate până la sfârșitul săptămânii viitoare, sunt în proces de avizare. După care, vom avea o perioadă care se va concentra pe înscrierea în registrul electoral pentru cei care au reședința sau domiciliul în afara țării și, pentru această înscriere în registrul electoral, electorii vor putea să opteze pentru votul la urne sau pentru votul prin corespondență. În principiu, această înscriere în registrul electoral va rămâne deschisă până la sfârșitul lui iulie sau în august când vom veni cu o HG prin care să decidem data alegerilor parlamentare", a spus Cioloș.
 
Potrivit premierului, MAE a supus deja consultării publice lista documentelor doveditoare referitoare la reședința în străinătate astfel încât cetățenii să vină cu completări, iar, în paralel, MAE și AEP au început o campanie de informare cu privire la votul prin corespondență.
 
El a mai spus că Poșta Română, care are atribuții legate de pregătirea corespondenței pentru electoratul care dorește să folosească acest tip de vot, este pregătită să-și asume această responsabilitate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii