Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:07 19 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloş despre situația TVR – „Nu putem petici sacul spart doar pentru că trebuie mers la recolta de voturi”

ro

24 Apr, 2016 19:53 965 Marime text
 
Premierul Dacian Cioloș a publicat astăzi pe pagina oficială de Facebook un mesaj prin care s-a referit la situația în care se află Televiciunea Română, că sacul spart nu mai poate fi peticit doar pentru că trebuie mers la „recolta de voturi”.
 
„Cine spune lucrurilor pe nume nu se scuză, și nici nu acuză. A venit însă vremea să fim sinceri cu noi înșine și să nu tot cerem cuiva să ascundă gunoiul sub preș doar pentru că se vede urât și miroase urât în plină campanie electorală. Dacă asta considerați dumneavoastră o glumă proastă, să știți că nici pe mine nu mă amuză deloc. Dar nu mai putem petici sacul spart doar pentru că trebuie de urgență mers la recolta de... voturi”, a fost mesajul scris de Cioloș ca răspuns al unui comentariu făcut de un bărbat care spune că „glumele proaste ale acestui guvern continuă” și că „cine se scuză se acuză”.
 

De asemenea, într-un alt răspuns la un comentariu, Dacian Cioloș a precizat că „TVR are o grămadă de datorii acumulate în timp, nu doar cele la Eurovision (...) Are datorii inclusiv la salariați care au dat în judecată TVR pentru salarii. În condițiile juridice actuale ale TVR nu e deloc sigur că dacă guvernul dă bani (și pentru asta trebuie să-i ia de undeva, din altă parte) aceștia se duc pentru plata datoriilor la Eurovision și nu pe alte datorii”.
 
„Am informat (...) Parlamentul și am cerut să schimbe legislația pentru a putea aplica măsuri de redresare. Am cerut totodată să numească de urgență o nouă conducere pentru a avea un partener de discuție și decizie. TVR e în subordinea Parlamentului”, mai precizat premierul într-un alt comentariu pe rețeaua de socializare.
 
Vă reamintim că vineri European Broadcasting Union a anunțat că i-a retras Televiziunii Române calitatea de membru ca urmare a neplății unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elvețieni, ceea ce a dus la excluderea României de la concursul Eurovision.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii