Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloş anunţă că din platforma România 100 se va desprinde un partid

ro

10 Dec, 2017 13:29 2004 Marime text
 
Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, duminică, în cadrul unei întâlniri a comunităţii Platforma România 100, că din această structură se va desprinde un partid ce urmează a fi prezentat în lunile următoare şi care nu va acţiona împotriva celor cu "acelaşi ADN", fiind deschis colaborării cu cei cu care împărtăşeşte valori comune. „Din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. (...) Fără nicio îndoială. E clar şi noi, cel puţin, cei care am fondat Platforma România 100, suntem hotărâţi să facem lucrul acesta. (...) Trebuie să fie un proces natural, şi nu unul forţat. (...) Da, se va desprinde un partid politic din Platforma România 1000, dar care are nevoie de o fundaţie solidă, o fundaţie de principii, de idei, valori şi are nevoie, mai mult decât atât, de o viziune şi de programe şi chiar de proiecte. E important să arătăm oamenilor nu doar o viziune şi o ideologie, e nevoie să arătăm în ce se traduce ideologia sau în ce se traduc acele valori, principii, etică, morală care pot să contureze la un moment dat şi ideologia”, a spus Cioloş. 
El a arătat că înfiinţarea unui partid nu este un obiectiv în sine al Platformei România 100. Fostul premier a subliniat că un astfel de proiect trebuie să fie rezultatul unei „implicări efective”. 
Acesta a comentat şi vocile potrivit cărora o astfel de iniţiativă ar duce la fărâmiţarea opoziţiei. „Ne gândim şi la asta, însă mie mi se pare cumva ca o responsabilitate pe care eu şi noi, cei care am iniţiat platforma, nu avem decât să o asumăm, ca din această platformă să se desprindă şi un partid politic care nu va acţiona împotriva celor cu care împărtăşim valori, idei şi principii comune, cu care avem (...) acelaşi ADN. Vom fi deschişi colaborării cu cei cu care putem lucra. Nu avem de gând să ne batem cu cei alături de care trebuie să acţionăm în perioada următoare”, a adăugat Cioloş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii