Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:19 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este noul preşedinte-director general la Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

ro

07 Feb, 2019 09:46 1934 Marime text
După revocarea lui Mirel George Cristescu de la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa, Luminiţa Nagy a fost delegată să preia funcţia de preşedinte - director general, începând cu data de 5 februarie 2019. A lucrat în cadrul CAS Constanţa ca director executiv relaţii contractuale.

Conform declaraţiei de avere, depusă în anul 2018, în luna mai, deţine un apartament cumpărat în anul 2006, în suprafaţă de 66,29 mp, dar a primit şi o casă moştenire în anul 1991, unde are doar 3/8 cotă parte. Ca autoturisme, deţine o Dacia 1300, fabricată în anul 1980, dar şi un autoturism Volkswagen fabricat în 2001. A împrumutat în 2017 de la o persoană fizică suma de 100.000 de euro, pentru un an de zile, dar are şi un credit la OTP Bank cu garanţie ipotecară, contractat în anul 2011, cu scadenţă în 2031, valoarea fiind de 27.000 de euro.
Ca venituri, a primit 26.353 lei ca director la ASPL Sulina SRL. De la CAS Constanţa a primit salariul de 64.725 de le i.La TIB Start Delta SRL soţul noului director are calitate de administrator, dar nu a trecut veniturile încasate. Luminiţa Nagy a mai primit 4.935 de lei indemnizaţie din calitatea de consilier local la Sulina. A mai primit suma de 1.008 lei ca alocaţie de stat pentru copil.

Şefii de la CAS Constanţa şi Dâmboviţa, revocaţi

Reamintim că mandatele Președinților – Directori Generali (PDG) ai Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS) Constanța și Dâmbovița au fost revocate prin Ordine ale Președintelui CNAS, Adriana Cotel.

În data de 5 februarie 2019, Președintele CNAS, însoțit de Corpul de Control al instituției și de Directorul de Resurse Umane, a efectuat o verificare inopinată la sediul CAS Dâmbovița, în urma căreia a dispus revocarea din funcția exercitată cu delegație a Niculinei Sandu.

În cursul verificării s-a constatat că solicitanții nu aveau acces în sediul CAS Dâmbovița la orele 15.30, deși toate casele județene au obligația, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8.30 – 16.30, iar o zi pe săptămână între orele 8.30 – 18.30.

Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligațiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare și decontare a serviciilor medicale, eficiența scăzută a acțiunilor structurii de control din cadrul CAS precum și alte deficiențe care afectează, în ultimă instanță, persoanele asigurate.

Pentru realizarea unui management eficace și de calitate la nivel local, numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcția de PDG va fi decisă pe baza planurilor de management ce vor fi depuse la Președintele CNAS de angajații CAS Dâmbovița care optează în acest sens și îndeplinesc condițiile legale de numire.

Totodată, în urma unui raport de evaluare a activității CAS Constanța, prin care s-a constatat efectuarea de plăți către angajatori de sume aferente concediilor medicale fără respectarea legislației în vigoare, precum și alte deficiențe în calcularea concediilor medicale, în detrimentul asiguraților, a fost decisă revocarea din funcția exercitată cu delegație a lui Mirel George Cristescu.

Mandatul de PDG a fost încredințat cu delegare Luminiței Nagy, care a ocupat până în prezent funcția de director executiv, ca urmare a analizei obiective a rezultatelor evaluărilor performanțelor profesionale pe ultimii ani ale salariaților din cadrul CAS Constanța.

 „Pentru CNAS respectul față de asigurat și accesul asiguratului la tratamente sunt priorități. Îmi doresc să nu existe persoane asigurate care să fie private, sub o formă sau alta, de servicii medicale de calitate” – a declarat Președintele CNAS, Adriana Cotel.

Ti-a placut articolul?

Comentarii