Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este Marius Petcu Cel mai bogat lider de sindicat

ro

24 Mar, 2011 23:00 1761 Marime text
Marius Petcu - liderul sindicatului Sanitas si presedinte al CNSLR Fratia - este, potrivit declaratiei de avere, unul dintre cei mai bogati lideri. Din informatiile publicate la sfarsitul anului trecut de revista Kamikaze reiese ca Marius Petcu castigase un venit lunar de 10.000 de euro. Veniturile acestuia au fost completate de banii primiti din activitatea de membru in Consiliul de Administratie al Realitatea - 7%, restul fiind salariile primite prin implicarea acestuia in proiecte europene.

Petcu, care este si finul lui Miron Mitrea, este unul dintre artizanii unui pact semnat de CNSLR Fratia cu PSD in noiembrie 2008.

Avere Marius Petcu, presedinte al CNSLR "Fratia":

* cinci terenuri (din care unul mostenit) dintre care unul de 18.200 de metri patrati la Snagov, achizitionat in 2007, doua in Vladiceasca, Ilfov, si unul in sectorul 4, Bucuresti;
* trei case, dintre care una de vacanta, la Vladiceasca, Ilfov, de 267 de metri patrati, si una de locuit, de 190 de metri patrati, in sectorul 4 din Bucuresti (construita in 2008);
* bijuterii, ceasuri, tablouri si icoane de 20.000 de euro;
* conturi personale de 60.000 de euro si 400.000 de RON;
* conturi ale sotiei de peste 100.000 de euro si peste 250.000 de RON;
* actiuni la cinci firme;
* un imprumut de 180.000 de euro luat de la PSV Company SA, deci de la colegul Liviu Luca;
* venituri anuale de 500.000 de RON (60% din venituri provin din sindicalism, 7% vin din activitatea de membru CA la Realitatea si restul de peste 30% sint salarii din proiecte europene); adica peste 10.000 de euro lunar.

Marius Petcu a reusit astfel sa-i devanseze pe Vasile Marica (7.400 de lei salariu de sindicalist) sau Dumitru Costin (13.000 de lei salariu de sindicalist).

Surse judiciare declarau in luna februarie pentru HotNews.ro ca averile liderilor de sindicat Bogdan Hossu, Vasile Marica, Dumitru Costin, Liviu Luca, Anton Hadar, Vasile Lincu, Sorin Dumitrascu, Marin Gruia, Gheorghe Isvoranu, Marius Nistor, Marius Petcu si Ion Albu sunt verificate de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate.

Liderii de sindicat sunt obligati sa isi declare averile, dupa ce anul trecut legea ANI a fost modificata.

Marius Petcu, suspectat de o evaziune fiscala de 1 milion de lei, ca administrator al Global Video Media SA

Compania Global Video Media SA, care detine 1,2% din actiunile Realitatea Media, este controlata de fisc, fiind suspectata de o evaziune fiscala in valoare de 1 milion de lei, adica aproximativ 240.000 de euro, reprezentand impozit pe profit si TVA in perioada 2007 - 2008, sustin surse ANAF. O investigatie HotNews.ro arata ca sase lideri de sindicat, care indeplineau si functia de administratori la Global Video Media, au renuntat in luna aprilie la functii, fiind inlocuiti cu trei cetateni moldoveni. Contactati de HotNews.ro liderii de sindicat au declarat ca nu stiu nimic despre acuzatiile care li se aduc. O parte din liderii sindicali au fost administratori si la Realitatea Media si sunt implicati in alt caz de evaziune fiscala, in valoare de 6,2 milioane de euro.

Global Video Media SA (care are 1,2% din Realitatea Media) este o companie detinuta de PSV Company (99,9 %), fosta Petromservice, controlata de sindicalistul Liviu Luca. PSV Company (care detine 18% din Realitatea TV) a fost, la randul ei, investigata de fisc inca de la inceputul anului trecut pentru o presupusa returnare ilegala de TVA in valoare de 62 de milioane de euro. In prezent, cinci administratori de la PSV sunt anchetati de procurorii anticoruptie. Vezi detalii aici.

Fiscul suspecteaza ca datoria de peste 1 milion de RON pe care Global Media o are la bugetul de stat (impozit si TVA) rezulta dintr-o serie de contracte de achizitii incheiate cu societati radiate de la Registrul Comertului, inainte ca Global Media sa declare achizitiile respective. Altfel spus, cu societati fantoma. In timpul controlului fiscal, administratorii companiei, in numar de sapte, au renuntat la functii, fiind inlocuiti cu trei cetateni din Republica Molodva. Potrivit unor surse fiscale, Global Video Media era una din firmele prin care erau scosi bani din trustul Realitatea Media. De altfel, la momentul controlului fiscal, Global Video avea de incasat de la Realitatea Media suma de 672.594 lei.

Pana pe 2 aprilie administratorii companiei erau:

* Liviu Luca (Presedintele Colegiului de Conducere al Federatiei Sindicatelor Libere Independente PETROM)
* Petcu Marius (Sanitas)
* Baciu Iacob (presedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania)
* Popescu Ion (Presedinte CSN MERIDIAN)
* Costin Dumitru (presedinte BNS)
* Dutu Achille Costin (presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie)
* Dorobantu Ion Andrei

Petcu mai este presedinte de onoare al Ordinului Asistentilor Medicali si al Institutului "Constantin Noica" si administratorul SC Sind Tour Trading SRL Bucuresti.

Liderul sindical este asociat in societatile Renamed Medical Service II SRL, Renamed Nefrodial SRL, Renamed Dialcare si Renamed Nefrodiamed, toate cu sediul in Craiova, potrivit declaratiei sale de interese.

De asemenea sotia sa, Claudia Petcu, si ea vicepresedinte la Fratia si secretar general al Sanitas, a candidat la alegerile din 2008 pe listele PSD. Si sotia sa a castigat intr-un an peste 82.000 de lei in calitate de secretar general al Federatiei Sanitas si peste 5.500 de lei ca vicepresedinte al CNSLR-Fratia.

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii