Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci curse vor decola cu întârziere după incidentul de pe Aeroportul Sibiu. Sute de persoane afectate

ro

26 Jul, 2018 20:08 1854 Marime text
Un număr de 650 de pasageri au fost afectaţi joi după-amiază, după ce a fost evacuat de urgenţă Aeroportul Internaţional din Sibiu din cauza unei substanţe necunoscute pulverizată de la un spray, care a fost găsit de pompieri, a anunţat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Alexandra Păcurar citat de Agerpres.ro. 
 

"Situaţia a revenit la normal pe aeroport. Ca urmare a acestui incident, cinci curse vor decola cu întârziere. Este vorba de Basel, Antalya, două curse Munchen şi Londra. Estimăm că au fost afectaţi un număr de 650 pasageri", a precizat Alexandra Păcurar.


Deocamdată nu se ştie exact despre ce substanţă este vorba, însă nimeni nu a fost rănit în urma pulverizării acesteia în aeroport.
 

"ISU Sibiu a fost solicitat să intervină la aeroportul Sibiu pentru identificarea unei substanţe necunoscute, emanată în aeroport. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat echipaje de pompieri cu autospeciale de intervenţie şi ambulanţe SMURD. Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei. A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul cailor respiratorii şi ochilor. Împreună cu instituţiile cu rol în gestionarea unor astfel de situaţii, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproximativ 400 persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale. Activitatea a fost reluată acum în aeroport", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Ramona Nistor.

Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto: Facebook/Institutia Prefectului Județul Sibiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii