Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Christoph Daum a fost numit oficial selecţionerul României!

ro

07 Jul, 2016 23:51 1550 Marime text
Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat astăzi, pe site-ul oficial, că germanul Christoph Daum este propunerea administraţiei Federaţiei pentru postul de selecţioner al României. Tehnicianul în vârstă de 62 de ani. El a fost prezentat, tot astăzi, membrilor Comitetului Executiv al FRF. La finalul unei şedinţe aprinse a Comitetului Executiv în care a fost oficializată numirea lui  Christoph Daum ca selecționer a fost anunțat faptul că decizia ar putea fi contestată de reprezentații LPF care au boicotat şedința şi au contestat numirea neamţului.
 
Campion în Germania, Austria şi de trei ori în Turcia, antrenorul german a pregătit echipe importante precum FC Koln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Beşiktaş, Fenerbahce, Austria Viena şi Club Bruges.
 

„Christoph Daum este un antrenor care poate da echipei sale şi fiecăruia dintre jucători energii nebănuite. Între noi există o legătură deosebită, datorită faptului că adeseori am lucrat pentru aceleaşi echipe, cum au fost, de exemplu, VfB Stuttgart sau Austria Viena. Am profitat în mod deosebit de experienţa sa din Turcia şi de la Istanbul, în special la începutul carierei mele la Fenerbahce. Pentru mine, ca antrenor tânăr, pe atunci, a fost un sfătuitor binevoitor, iar sfaturile şi recomandările sale mi-au fost de mare folos. M-am bucurat să aud că poate deveni selecţionerul României. Este o decizie bună pentru Christoph Daum şi o decizie bună pentru fotbalul românesc”, a declarat selecţionerul german Joachim Low, pentru site-ul frf.ro.

 
Antrenorul Ottmar Hitzfeld, dublu câştigător al Ligii Campionilor şi de şapte ori campion al Germaniei cu Borussia Dortmund şi Bayern Munchen, a salutat, de asemenea, propunerea: "Christoph Daum este un antrenor conştiincios, cu o experienţă cuprinzătoare şi cu idei inovatoare. Posedă competenţe profesionale deosebite şi abilităţi remarcabile de lider. Va dezvolta echipa naţională a României şi o va conduce la succes în viitor”.
 
Adunând aproape 400 de meciuri ca antrenor în Bundesliga, Daum a reuşit să câştige titlul în Germania cu Stuttgart şi să termine de şase ori pe podium, cu Leverkusen şi Koln, echipă cu care a reuşit şi o promovare în primul eşalon german. Totodată, are experienţa zecilor de partide în cupele europene, reuşind să ajungă în semifinalele Cupei UEFA cu FC Koln şi parcursuri în Liga Campionilor cu Leverkusen sau Fenerbahce.
 

“Sunt încântat să aud că noul antrenor al României poate fi Christoph Daum, un tehnician remarcabil cu un volum uriaş de cunoştinţe şi de experienţă. Este un antrenor pe care l-am admirat totdeauna şi al cărui parcurs l-am urmărit mereu. Inovativ şi permanent preocupat de modul în care se dezvoltă fotbalul, a pregătit echipe mari din Germania, Belgia, Turcia şi Austria, o carieră care spune totul despre cunoştinţele sale. Christoph este mereu deschis noilor provocări. Felul în care citeşte jocul, inteligenţa lui tactică, felul în care ghidează şi formează jucătorii, toate sunt la cel mai înalt nivel. Îi doresc, atât lui, cât şi Federaţiei Române de Fotbal, mult succes şi sper să văd România calificată la Campionatul Mondial din 2018!”, a declarat Jurgen Klinsmann, selecţionerul Statelor Unite ale Americii, pentru sursa citată.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii