Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău-Publika.md Ucraina a dat undă verde convoiului trimis de Rusia

ro

17 Aug, 2014 11:23 1986 Marime text
Ucraina a dat undă verde convoiului trimis de Rusia. Guvernul de la Kiev a semnat un ordin prin care recunoaşte încărcătura rusească sub egida Crucii Roşii drept ajutor umanitar. Marfa urmează să fie transportată pe teritoriul statului vecin prin punctul de control "Donețk".

Ministerul Politicii Sociale de la Kiev a primit o scrisoare cu lista de ajutoare umanitare, semnată de  șeful delegației regionale a Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Rusia, Belarus, Ucraina şi Moldova.  În document se arată că vehiculele ruseşti transportă 12 feluri de produse, printre care hrişcă, zahăr, ceai, apă îmbuteliată, alimente pentru copii, medicamente şi saci de dormit. Marfa are o greutate de 1.856 de tone. Ieri, Moscova şi Kievul au ajuns la un acord cu privire la trecerea convoiului umanitar rusesc pe teritoriul ucrainean.

"Noi şi autorităţile am convenit asupra procedurilor. Suntem gata pentru transportarea mărfii, dar aşteptăm  garanţii de securitate de la părţile implicate în conflict", a declarat reprezentantul Crucii Roşii Pascal Cuttat.


Ajutoarele umanitare rămân, deocamdată, la 20 de kilometri depărtare de frontiera ruso-ucraineană. Între timp, în Ucraina, au loc lupte aprige. Presa locală scrie că separatiştii au bombardat un sat din Lugansk şi au distrus aproape toate casele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii