Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Topul în care Moldova se află între Namibia şi Guatemala

ro

04 Nov, 2014 10:02 1661 Marime text
Moldova stagnează la capitolul prosperitate într-un clasament întocmit de institutul britanic de cercetare Legatum.

Ţara se află pe locul 89, ca şi anul trecut, din 142 de ţări studiate. Indicele de prosperitate este calculat în baza a opt indicatori, precum starea economiei, educaţia, sănătatea, securitatea sau libertatea individuală.

Moldova stă cel mai prost la capitolul economie. Conform acestui indicator, ţara este pe locul 125, cu doar aproape 46 la sută din populaţie mulţumită de standardul de viaţă, în raport cu 59,4% la nivel global.

Alte două indicatoare slabe sunt libertatea personală şi încrederea în autorităţi. Doar 21,3% dintre locuitorii Moldovei sunt mulţumiţi de modul în care Guvernul luptă cu sărăcia, şi doar 21,6% au încredere în sistemul juridic, în raport cu peste 52%, media la nivel mondial.

În clasamentul general, Moldova se află între Namibia şi Guatemala. România şi Ucraina sunt mai prospere decât ţara noastră şi ocupă locurile 60 şi, respectiv, 63. Iar Federaţia Rusă se află pe 68. În fruntea clasamentului sunt Norvegia şi Elveţia, iar la polul opus - Ciad şi Republica Centrafricană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii