Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Comuniştii vor alegeri anticipate

ro

04 Dec, 2014 09:18 1976 Marime text
Comuniştii nu vor face coaliţie parlamentară cu niciun partid şi se pregătesc de alegeri anticipate. Anunţul a fost făcut de liderul PCRM. Vladimir Voronin crede că PLDM, PD şi PL nu vor reuşi să numească un Guvern. Mai mult, politicianul cere demisia membrilor Comisiei Electorale Centrale pe motiv că în ziua scrutinului nu a funcţionat registrul electronic al alegătorilor.

Comuniştii se arată nemulţumiţi de faptul că Partidul Comunist Reformator a fost înregistrat în cursa electorală şi spun că vor contesta rezultatele obţinute de acesta la Curtea Constituţională.

Precizăm că potrivit rezultatelor preliminare ale scrutinului de duminică, PCRM a acumulat aproximativ 17 la sută din sufragii, faţă de 39, cât a acumulat la alegerile din 2010. Totodată, liderul comuniștilor cere demisia membrilor Comisiei Electorale Centrale pe motiv că în ziua scrutinului nu a funcţionat registrul electronic al alegătorilor.

În replică, Iurie Ciocan spune că nu vede motive de a fi demis. Preşedintele CEC a precizat că a sesizat instituţiile statului pentru a verifica de ce nu a mers registrul electronic al alegătorului, timp de câteva ore.

Anterior președintele CEC declara că registrul electronic a căzut din cauza unor probleme la servere. Atât Serviciul de presă al Procuraturii Generale cât şi cel al Serviciului de Informaţii şi Securitate ne-au confirmat faptul că a fost creat un grup de lucru pentru a depista din ce cauză nu a funcţionat programul. Precizăm că duminica trecută în Polonia s-au desfăşurat alegeri locale. Din cauza nefuncţionării bazei de date electronice a alegătorilor, pe parcursul a două ore, autorităţile de la Varşovia i-au demis a doua zi pe membrii Comisiei Electorale de Stat, scrie presa locală. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii