Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cesionarea mărcii de unt La Dorna către Simultan, aprobată de Consiliul Concurenţei (document)

ro

06 Jun, 2018 16:31 1910 Marime text
Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, Simultan SRL a primit avizul Consiliului Concurenţei pentru a prelua licenţa pentru producţia şi comercializarea untului sub marca „La Dorna” de la Grupul Lactalis.
 
Grupul Lactalis trebuie să cesioneze marca de unt La Dorna ca urmare a angajamentelor pe care şi le-a asumat anul trecut, la momentul preluării companiilor Covalact SA şi Lactate Harghita SA.
 

”În urma analizării tranzacţiei prin care Lactalis urma să preia Covalact SA şi Lactate Harghita SA, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea putea conduce la consolidarea poziţiei grupului Lactalis pe piaţa producţiei şi comercializării untului, la nivel naţional, cu efectul reducerii posibilităţilor de alegere ale consumatorilor. În această situaţie, ar fi existat posibilitatea ca tranzacţia să conducă la creşterea preţului untului. Astfel, Lactalis şi-a luat angajamentul de a licenţia marca de unt „La Dorna” pentru o anumită perioadă de timp către o altă companie cu competenţă industrială relevantă, independentă de grupul Lactalis” – se arată în comunicatul transmis de Consiliul Concurenței.

 
De asemenea, compania trebuie să schimbe marca („re-branding”), astfel încât la expirarea perioadei de licenţă aceasta să comercializeze untul sub altă denumire.

”Ulterior acestei perioade, marca de unt „La Dorna” se va reîntoarce în portofoliul grupului Lactalis, care se va abţine de la folosirea acesteia, pentru o perioadă de timp suficientă ca Simultan SRL să poată beneficia de creşterea cotei sale de piaţă. Grupul Lactalis a încheiat, la finele lunii trecute, un Contract de Licenţă de Marcă cu compania Simultan SRL. În urma analizei efectuate, Consiliul Concurenţei a considerat că Simultan SRL are experienţa necesară în vederea preluării licenţei untului “La Dorna”, îndeplinind condiţiile prevăzute în angajamente. Tranzacţia prin care Grupul Lactialis a preluat Covalact SA şi Lactate Harghita SA a fost autorizată de Autoritatea de Concurenţă în iulie 2017” - se mai arată în comunicatul Consiliul Concurenței.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii