Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:23 29 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cercetat pentru trafic de persoane, agresiune sexuală şi proxenetism-Un bărbat din Lumina, arestat preventiv

ro

28 May, 2014 15:22 1606 Marime text

Iuzeir Ibram, din Lumina, cercetat de autorităţile din Spania, pentru trafic de persoane, agresiune sexuală, ameninţare, proxenetism şi reţinere ilegală, a fost arestat preventiv, azi, la Constanţa, pentru 15 zile. Mandatul de arestare nu este definitv, el putând fi atacat cu contestaţie.

UPDATE - Comunicatul Poliţiei

Poliţiştii din cadrul  Serviciului Investigaţii Criminale, compartimentul Criminalitate Itinerantă, în colaborare cu poliţiştii  spanioli au identificat şi reţinut un bărbat, de 38 de ani, din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, pe numele căruia era emis Mandat European de Arestare, emis de Tribunalul de Primă Instanţă nr. 4 din El Ehido, Almeria – Spania, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, agresiune sexuală, ameninţare, proxenetism si reţinere ilegală, conform articolele 177 bis 1 şi 6, 188, 179, 169, 163, din Codul Penal Spaniol, fapte pedepsite cu  închisoarea de până la  12 ani.

UPDATE - Comunicat Parchet Curte Apel Constanţa

Având în vedere mandatul european de arestare emis de autoritățile judiciare spaniole, la data de 27.05.2014 procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat Curții de Apel Constanța, luarea măsurii arestării faţă de persoana solicitată IBRAM IUZEIR, pentru punerea în executare a mandatului european de arestare, emis la data de 26.052014 de Tribunalul de Primă Instanţă nr. 4 Din El Ejido, Almeria, Spania.
      Din actele transmise de autoritățile judiciare spaniole rezultă că persoana solicitată IBRAM IUZEIR este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de: trafic de persoane, prev. de art. 177 bis, alin.6 Cod penal spaniol, pedepsită cu închisoare de la 8 la 12 ani; prostituţie, prev. de art. 188 Cod penal spaniol, pedepsită cu închisoare de 4 ani; agresiune sexuală, prev. de art. 179 Cod penal spaniol, pedepsită cu închisoare de 12 ani ; ameninţare, prev. de art. 169 Cod penal spaniol, pedepsită cu închisoare de 5 ani; reţinere ilegală, prev. de art.163 Cod penal spaniol, pedepsită cu 6 ani închisoare,  reţinându-se că acesta a forţat o persoană minoră, prin bătaie şi reţinerea actelor să se prostitueze. Persoana minoră a fost vândută unei terţe persoane în scopul practicării prostituţiei, aceasta fiind ameninţată că i se vor răpi părinţii , rudele şi copilul în situaţia în care va refuza practicarea prostituţiei, fiind totodată bătută şi violată de IBRAM IUZEIR în anul 2011 în localitatea El Ejido. De asemenea, începând cu luna ianuarie 2014, în calitate de conducător al unui grup de trafic de persoane specializat în practicarea prostituţiei, acesta transporta femei pentru practicarea prostituţiei pe care le ameninţa, le lua actele şi banii obţinuţi în urma practicării prostituţiei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii