Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:00 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetarea în dosarul “Referendumul”, finalizată

ro

22 Apr, 2015 08:00 660 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a finalizat cercetarea judecătorească și va asculta miercuri pledoariile finale ale avocaților inculpaților din dosarul "Referendumul", informează Agerpres.
 

În acest dosar, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături de peste 70 de persoane în legătură cu organizarea referendumului pentru demiterea președintelui în 2012. ÎCCJ a stabilit termen final al procesului data de 22 aprilie.
Potrivit unui comunicat DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală necuvenite pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.
Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Totodată, în parelael, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, după cum mai informa DNA.

Citeşte şi Victor Ponta, audiat ca ca martor la Curtea Supremă în Dosarul Referendumului

Citat, Liviu Dragnea Termen în Dosarul "Referendum"

Ti-a placut articolul?

Comentarii